A Sopron ma le akarja zárni a párharcot

Csak egyszer sikerült, de nézhetjük úgy is, hogy egyszer már sikerült. Kereken tíz éve a Sopron női kosárlabda-csapata ugyanígy Euroliga-negyeddöntőt játszott Bourges-ban, és 68-65-re nyert.

2019. 03. 08. 18:00
null
A francia Lille magas színvonalú védekezésével megérdemelt győzelmet aratott az év első mérkőzésén. UNIQA SOPRON - ESBVA-Lille Metropole 62-72 (24-17, 13-22, 9-18, 16-15) Sopron, 700 néző Sopron női kosárlabda UNIQA SOPRON – ESBVA-LM (Euroliga női kosárlabda mérkőzés) UNIQA SOPRON : Fegyverneky 10, Turner 17/6, Crvendakic 10/3, Krnjic 6, George 16 Cs.: Dubei 3/3, Határ -, Weninger - ESBVA-LM : Epoupa 19/6, Gomis 16/9, Ayayi 16/6, Diop 6, Amant 7 Cs.: Iagupova 6, Stepanova 2, Gaye - Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak egyszer sikerült, de nézhetjük úgy is, hogy egyszer már sikerült. Kereken tíz éve a Sopron női kosárlabda-csapata ugyanígy Euroliga-negyeddöntőt játszott Bourges-ban, és 68-65-re nyert. Akkor az a párharc első mérkőzése volt, a magyar együttes a visszavágót is hozta, és így jutott be először a sorozat négyes döntőjébe, a Final Fourba. Ezenkívül a két csapat csak csoportmeccseken találkozott egymással, és a Sopron mindig vesztesen utazott haza.

Ma este azonban ismét a Final Four a tét, és miután a magyar bajnok kedden este hazai pályán egy ponttal legyőzte a franciákat, ha képes megismételni a tíz évvel ezelőtt bravúrt, 2-0-ra megnyeri a párharcot, és tavalyhoz hasonlóan megint, története során harmadszor készülhet a legjobb négy európai csapat tornájára. Ezt persze mondani könnyű, megvalósítani sokkal nehezebb. A Bourges Sopronban is bizonyította az erejét, kőkemény küzdelemben maradt alul, házigazdaként, az ötezer nézőt befogadó Prado poklában pedig még veszélyesebb.

– A keddihez hasonlóan most is kiélezett mérkőzést, nagy csatát várok – mondta az elutazás előtt (képünkön), a soproniak csapatkapitánya. – Elemeztük az első találkozót, tudjuk, elsősorban a védekezésen kell javítanunk, és az sem lehet kérdéses, hogy tudunk jobban játszani, mint játszottunk kedden. Úgy készülünk, hogy szeretnénk már most lezárni a párharcot.

A soproni küldöttség tegnap reggel indult el Bourges-ba. Párizsig repülő, onnan pedig a költséghatékonyságot szem előtt tartva a klub kiküldött kisbuszai vitték el a csapatot a Franciaország közepén fekvő városba. Roberto Íniguez este edzést vezényelt, a játékosok így megismerhették az ultramodern csarnokot, amelyben ott lesz a szurkolóik egy csoportja is. Mindenki egészséges, a szakmai stáb elsősorban a fáradtabbak regenerálódására helyezte a hangsúlyt a felkészülésre rendelkezésre álló néhány napban. A mérkőzés 20 órakor kezdődik, itthon nem közvetíti televízió, de aki kíváncsi rá, a FIBA YouTube-csatornáján élőben megnézheti.

A férfiaknál az Alba Fehérvár maradt állva a nemzetközi porondon, és szerdán lapzártánk után ért véget az Európa Kupa-nyolcaddöntőjének első találkozója Bonnban. A magyar együttes végig vezetett a jóval esélyesebbnek ítélt német csapat otthonában, olykor 15 ponttal is. Az első három negyedet megnyerte, ám a negyedik játékrészben egy hosszú rövidzárlat miatt a házigazda egy 21-0-s szériát is produkálva 85-84-re győzött. A vereség így bosszantó, de az eredmény biztató a jövő szerdai, fehérvári visszavágóra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.