A spanyol, brazil, lengyel trió vár ránk a vb középdöntőjében

A B csoport utolsó fordulójában Spanyolország legyőzte Tunéziát, ezzel eldőlt, hogy az afrikai ország már nem juthat tovább az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon. A magyar férfikézilabda-válogatott az Európa-bajnok Spanyolországgal, valamint Brazíliával és Lengyelországgal találkozik majd a világbajnokság középdöntőjében.

Forrás: MTI2021. 01. 19. 20:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoportkör harmadik, utolsó fordulójának keddi játéknapján a spanyolok 36-30-ra legyőzték Tunéziát, ezzel eldőlt, hogy az észak-afrikai ország csapata nem jut tovább a B csoportból. A spanyolok közül a Telekom Veszprém jobbátlövője, Jorge Maqueda két gólt lőtt, csapata pedig három pontot visz magával a középdöntőbe.

(elől) és (hátul) két európai és egy dél-amerikai ellenféllel játszhat a középdöntőben
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A magyarok csütörtökön, szombaton és jövő hétfőn játszanak a B csoport továbbjutóival a középdöntő I. csoportjában az Új Fővárosban. Az ellenfelek sorrendje az esti magyar–német mérkőzés végeredményétől függ.

Az alexandriai C csoportban az Európa-bajnoki ezüstérmes Horvátország 26-24-re legyőzte Katart, így csoportelsőként jutott tovább. A Veszprém horvát balszélsője, Manuel Strlek öt góllal járult hozzá a sikerhez.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.