A spanyol ismét kikészítette Djokovicsot, repült az ütő

Novak Djokovics zsinórban második mérkőzésén is vereséget szenvedett a tokiói olimpián, ezúttal is érem nélkül és néhány ütővel szegényebben távozik.

Magyar Nemzet
2021. 07. 31. 11:10
Djokovics csalódott
Tokióban lemaradt az éremről Fotó: Seth Wenig Forrás: AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovicsnak pénteken elúszott az esélye a Golden Slamre, a férfi teniszezők ranglistáját vezető szerb játékos nyert helyzetből kapott ki a német Alexander Zverevtől.

A szombati bronzmeccsen a spanyol Pablo Carreño Busta volt Djokovics ellenfele, aki ellen a tavalyi US Openen leléptették a szerbet, miután dühből elütött labdával eltalálta az egyik vonalbírót.

A két játékos közül Carreño Busta volt az, akinek a pályafutásában többet ért volna egy ötkarikás bronzérem. Djokovics még 2008-ban, Pekingben szerzett egyet, évekkel azelőtt, hogy világelső lett volna.

Az első játszmát a világranglistán 11. helyen álló spanyol nyerte meg, és a második szettben, a tie breakben meccslabdáig is eljutott. Djokovics azonban fordított, és kiharcolta a döntő játszmát.

Ott viszont ismét Carreño Busta kezdett jobban, Djokovics pedig ezúttal sem bírta idegekkel, hogy a spanyol jobban játszik nála. Először kidobta az ütőjét a szerencséjére üres lelátóra, majd néhány perccel később össze is törte azt. A spanyol ellen Danyiil Medvegyev is egészen hasonló produkciót mutatott be a negyeddöntőben.

A kizárást ezúttal megúszta a szerb, csak figyelmeztetést kapott. A vereséget viszont nem kerülte el, Carreño Busta a hatodik meccslabdáját kihasználta, és pályafutása során először győzte le olyan meccsen Djokovicsot, amelyet végig is játszottak.

Djokovics London után másodszor is elveszítette a bronzdöntőt, Carreño Busta sikerével viszont Spanyolország annak ellenére szerzett érmet férfi teniszben, hogy legnagyobb sztárjuk, nem indult Tokióban. Djokovics a vegyes páros bronzmeccsén is érdekelt lett volna Nina Sztojanoviccsal az oldalán, ám vállsérülése miatt azt a meccset már nem vállalta a világelső, így az ausztrál Ashleigh Barty, John Peers duóé lett a bronzérem.

A férfi egyes döntőjét vasárnap a német Alexander Zverev és az orosz Karen Hacsanov vívja egymás ellen.

Tokiói olimpia, tenisztorna, férfi egyes bronzdöntő: Carreño Busta (spanyol, 6.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:4, 6:7, 6:3.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.