A törökök az alsóházban folytatják a vb-n

Ch. Gáll András
2019. 09. 06. 12:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nappal azok után, hogy a vereség szélére sodorta a címvédő Egyesült Államok válogatottját, Törökország Csehországtól is kikapott Kínában, a férfi-kosárlabdavilágbajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában, és így csak a 17–32. helyért játszhat a folytatásban. Mindez a sanghaji E csoportban történt, az eredmény 91-76 a cseheknek, akiktől Vojtech Hruban, a Nymburk 202 centis bedobója volt a legeredményesebb 18 pontjával, a 217 centis Ondrej Balvín (Gran Canaria) 17, Jaromír Bohacik (szintén Nymburk) 15 pontot dobott. Az NBA-kosarasokkal teletűzdelt törököknél hiába remekelt Cedi Osman (Cleveland Cavaliers) 24 pontjával, ez kevés volt. A jelek szerint a törököket nagyon megviselte a roppant balszerencsés körülmények között elveszített, amerikaiak elleni meccs, meg aztán nyilván halálosan fáradtak is voltak. A csehek viszont, akik előzőleg húsz ponttal kikaptak a jenkiktől, és két éve mi is megvertük őket Kolozsváron az Eb-n, nos, a csehek ott vannak a legjobb 16 között.

Ugyanitt az amerikaiaknak végre kijött a lépés, igaz, a gyengécske japánok ellen, ahol Nick Fazekas (a nagypapája '56-os szabadságharcos volt) 4-4 pontot és lepattanót gyűjtött. A Jaylen Brown (20 pont), Kemba Walker (15) és Harrison Barnes (14) vezérelte címvédő 98-45-re győzött és jutott tovább csoportelsőként. Nagy csatát hozott az F csoportban, Nancsingban a Görögország–Új-Zéland ki-ki meccs, amelyen a brazilok mögötti második hely volt a tét. A görögök (24 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) vezetésével nehezen, de győztek, és a felsőházban folytatják.

Akárcsak az NBA-kosarasokkal teletömött két sztárcsapat, Ausztrália és Litvánia is, amelyek a csoportelsőségért csaptak össze Tungkuanban. Szoros meccsen győztek a déliek, Patty Mills (San Antonio Spurs) 23, Aron Baynes (Phoenix Suns) 21 pontot dobott, a veszteseknél Marius Grigonis (Zalgiris) 19 ponttal, Lukas Lekavicius (szintén Zalgiris) 15 és Domantas Sabonis (Indiana Pacers) 12 ponttal volt a legjobb.

Csoportkör, alsó ág, 3. forduló, E csoport: Csehország–Törökország 91-76, Egyesült Államok–Japán 98-45. F csoport: Brazília–Montenegró 84-73, Görögország–Új-Zéland 103-97. G csoport: Németország–Jordánia 96-62, Franciaország–Dominika 90-56. H csoport: Ausztrália–Litvánia 87-82, Kanada–Szenegál 82-60. A középdöntők állása, első csoport: Egyesült Államok és Brazília 6-6 pont, Csehország és Görögország 5-5; második csoport: Ausztrália és Franciaország 6-6 pont, Dominika és Litvánia 5-5.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.