A Vasas nyerte a női röplabda Magyar kupát

Forrás: MTI2020. 02. 13. 23:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasas nyerte a női röplabda Magyar Kupát, miután a csütörtöki, nyíregyházi fináléban 3-1-re legyőzte a házigazda együttest.

A fővárosiak történetük 13. kupagyőzelmét szerezték – 2015 óta az elsőt -, ezzel immáron egyedül vezetik az örökrangsort.

K&H női röplabda Magyar Kupa:

döntő: Vasas Óbuda-Fatum Nyíregyháza 3-1 (25, 17, -24, 26)

a legjobb pontszerzők: Kostelanská, Abdulazimova 23-23 pont, Török 21, illetve Varga 27, Limarjeva 18

A két együttes a mostani bajnokságban kétszer találkozott egymással, mindkétszer a hazai csapat győzött 3-0-ra.

A kezdésre szinte teljesen megtelt a Continental Aréna, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Az első felvonásban a címvédő Nyíregyháza villámrajtot vett, 14-7-re is vezetett, ám a Vasas az azeri Ayshan Abdulazimova ponterős játékának köszönhetően egyenlített, majd két szettlabdát hárítva előnybe került.

A második játszmában a fővárosiak ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták: okos, taktikus játékkal, több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően különösebb izgalom nélkül duplázták meg előnyüket.

A harmadik etapban sokáig úgy tűnt, a Vasas a lehető legrövidebb idő alatt le tudja zárni a találkozót, ám a játékrész hajrájára a Varga Elizabeth vezette hazaiak feltámadtak és mérkőzéslabdát hárítva szépítettek.

negyedik szett hozta a legszorosabb küzdelmet, végig fej fej mellett haladtak az együttesek, és bár a nyíregyháziak ekkor is több mérkőzéslabdát hárítottak – egyszer a videobíró segítségével – a Vasas nyerte több mint 135 perces finálét

A bronzérmet a Jászberény ellen diadalmaskodó Újpest szerezte meg.

Korábban:

a 3. helyért: UTE-Jászberény VT 3-0 (15, 16, 23)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.