A veszprémi Corrales szállította a bronzot a spanyoloknak

A két Dujsebajev testvér, Alex és Dani, valamint a Veszprém kapusa, Rodrigo Corrales teljesítményének köszönhetően Spanyolország 35-29-re nyert Franciaország ellen az Egyiptomban zajló férfi-kézilabdavilágbajnokság bronzmérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 15:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol és a francia válogatott játszotta a bronzmeccset a férfi-kézilabdavilágbajnokságon. Rodrigo Corrales védéseinek és Alex Dujsebajev gólerős, improvizatív játékának köszönhetően nagyon belehúzott az Európa-bajnok. 4-0-val kezdett a spanyol válogatott, kicsit bent ragadtak a farnciák az öltözőben, akik Remili majd Fabregas góljai révén próbáltak felzárkózni. A különbség sokáig nem csökkent, már öt gól is volt a két csapat között, főleg a feljavuló beálló játékának köszönhetően a francia válogatott felzárkózott két gólra, majd Alex Dujsebajev találata zárta le az első félidőt. Corrales szenzációs napot fogott ki, Gérard a francia kapuban meg sem közelítette az ő szintjét. Többek között ennek is volt köszönhető a háromgólos spanyol vezetés az első félidő végén.

Corralesszel nem bírtak a franciák
Fotó: Mohamed Abd El Ghany/Reuters

Amilyen rosszul kezdte a mérkőzést a francia válogatott, éppen annyira ragadt be a spanyol a szünet után. Négy perc sem telt el a második félidőből, amikor egy gól maradt már csak a spanyolok előnye. Corrales bravúrokkal segített az Európa-bajnokon, újra visszaállt, sőt nőtt is a különbség a csapatok között. 24-18-ra húzott el a spanyol válogatott. Egy-két könnyelmű technikai hiba és labdaeladás miatt újra nyílt lett a meccs, negyedórával a vége előtt csak három gólra apadt a spanyolok előnye.

Az utolsó tíz percre megint kinyílt az olló, hattal mentek a spanyolok, de kis híján elszórakozták a végét. Descat góljaival zárkózott a hatszoros világbajnok, de nem volt esélye az egyenlítésre. A vége sima 35-29 lett.

Férfi-kézilabdavilágbajnokság, mérkőzés a harmadik helyért: Spanyolország–Franciaország 35-29 (16-13)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.