A veszprémi nevelésű válogatott játékos Szegedre igazol

Bánhidi Bence után újabb magyar válogatott játékos kötelezte el magát a Szegedhez. A klasszis beálló szerződését a héten hosszabbította meg 2025-ig a magyar bajnoki ezüstérmes férfi-kézilabdaklub, ma pedig arról számolt be, hogy Szita Zoltán a következő szezon végén, azaz 2022 nyarán csatlakozik a csapathoz.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 15:10
null
A lengyel Kékektől a magyar Kékekhez igazol a válogatott alapembere Forrás: Wisla Plock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 11-én az M4 Sport közölte, hogy értesülése szerint a balátlövőként és irányítóként is bevethető Szita Zoltán a 2023-ig érvényes lengyelországi szerződése ellenére Szegedre igazol. A 23 éves balátlövő jelenlegi klubja, a lengyel Wisla Plock egy nappal később jelentette be, hogy Szita idén nem távozhat, mert kulcsemberként számítanak rá a 2021–22-es szezonban, de a szerződésében szerepel egy záradék, amely szerint egy meghatározott összeg ellenében jövő nyáron kivásárolható lesz.

Szita Zoltán a válogatottban is alapember lett
Fotó: Anne-Christine Poujoulat/Pool/AFP

A Mol-Pick Szeged ezek szerint kifizette ezt az összeget, a 32-szeres válogatott Szita szegedi szerződése jövő nyártól három évre szól. Szita a szülővárosában, Veszprémben kezdett kézilabdázni, onnan Balatonfüredre került, 2019-ben pedig a Wisla Plockhoz igazolt. Négy éve az ifjúsági, két éve pedig a juniorkorosztályban választották meg az idény legjobbjának Magyarországon. Tagja volt a 2017-es junior-világbajnokságon hetedik helyezett magyar csapatnak, és az idén Egyiptomban világbajnoki ötödik felnőttválogatottnak is. A szegediek cégvezetője, Kiss Bence hangsúlyozta, hogy a klub alapvetésnek tekinti, hogy minél több magyar játékost foglalkoztasson a jövőben.

– Nagyszerű csapathoz igazolok jövő nyáron, ahol komoly célokért küzdhetek a társaimmal. A fejlődésem szempontjából fontos előrelépés lesz, ez döntőnek bizonyult. Kiváló szakmai stáb mellett dolgozhatok, nagyszerű csapattársakkal játszhatok. Sokat beszélgettem válogatottbeli társaimmal, Bodó Richárd, Mikler Roland és Rosta Miklós véleményét is kikértem, tőlük rengeteg jó szót kaptam. Természetesen jelenlegi csapattársam, Niko Mindegía is csak szépet mondott a klubról, a városról és a szurkolókról – nyilatkozta Szita Zoltán a Nemzeti Sportnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.