A világ egyik legjobbját fogadja a meccshiánnyal küzdő Vasas

A magyar férfi és női bajnok is megkezdi ma a szereplését a röplabda Bajnokok Ligájában. A selejtező első fordulójában a férfiaknál a Kaposvárnak két minitornán kell szerepelnie, s van is esélye a továbbjutásra; a nőknél a Vasastól hatalmas bravúr kellene az orosz Dinamo Moszkva ellen.

Magyar Nemzet
2020. 09. 23. 10:13
Limareva-Flink, Olena; Tiemi, Takagui Ana; Abdulazimova Ayshan
Nyíregyháza, 2020. február 13. Olena Limareva-Flink (b), a Fatum-Nyíregyháza, valamint Takagui Ana Tiemi (k) és Abdulazimova Ayshan, a Vasas Óbuda játékosai a röplabda női Magyar Kupa döntőjében játszott mérkőzésen a nyíregyházi Continental Arénában 2020. február 13-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többi csapatsportághoz képest röplabdában csendesen kezdődött meg az idény a mögöttünk hagyott hét végén. Csak a férfiak vannak túl az első fordulón – a Kaposvár 3:0-ra legyőzte a ­DEAC-ot –, a hölgyek csütörtökön kezdik meg a szezont. Pedig a két bajnoki címvédőnek, a Kaposvárnak és a Vasasnak máris csúcsformát kellene mutatnia, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőjében ma mindkét együttes megkezdi a szereplését.

A Kaposvár kedden már el is utazott Zágrábba, ahol szerdán az albán Erzeni Shijakuttal, majd másnap a házigazda Mladosttal találkozik. A három csapat egy héttel később Kaposváron újabb körmérkőzéses minitornát vív, a kettő összesítése alapján a csoportgyőztes bejut a selejtező második fordulójába, ahol már a húszcsapatos főtáblára kerülés lesz a tét.

– A legjobb csoportba kerültünk, nagyon remélem, hogy lesz esélyünk a továbbjutásra – jelentette ki a Kaposvár magyar válogatott feladója, Keen Cameron arra utalva, hogy a somogyiak elkerülték a sportág legjobbjainak számító orosz, olasz vagy éppen lengyel csapatokat.

A Mladost és az Erzeni is szinte kivétel nélkül hazai játékosokra épít. A Kaposvár legutóbb az 1999/2000-es idényben szerepelt a legrangosabb európai kupasorozatban, akkor még a BEK-ben: a selejtező második fordulójában a görög Olimpiakosz állította meg.

A Vasas röplabdázói fél éve nem játszottak tétmérkőzést

A nőknél a Vasas az előző idényben feljutott a főtáblára a BL-ben. Ugyanehhez idén még nagyobb bravúrra lenne szükség, hiszen a lengyel Jakub Gluszak edzette magyar csapat az orosz Dinamo Moszkvával találkozik. Reményt ad, hogy a párharc egy meccsen dől el, és a Vasas a házigazda.

A moszkvaiak keretében a világ élvonalába tartozó orosz válogatott játékosainak nagy részén kívül ott van az olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes brazil Natália Zilio Pereira.

– A világ egyik legjobb csapatával találkozunk, nincs veszítenivalónk – jelentette ki az MTI érdeklődésére Gluszak. A szakember hozzátette, amíg csapata a márciusi leállás óta nem játszott tétmérkőzést, addig az orosz rivális már több találkozón is túl van. Az sem kedvez a Vasasnak, hogy a válogatott feladó, Bleicher Réka a fejlődését szem előtt tartva Romániába, Balázsfalvára szerződött.

– Nem feltartott kézzel fogunk kimenni a pályára, a lányok alig várják, hogy ismét játszhassanak. Az a célunk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és amennyire csak lehet, megnehezítsük a Dinamo dolgát – jelentette ki a vezetőedző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.