A visszavágás és a presztízs a tét Szentesen

Magyar Nemzet
2019. 03. 05. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elsősorban szeretnénk visszavágni az egygólos vereségért, ami nem lesz egyszerű, másodsorban pedig, ha már a csoport első helyét nem szerezhetjük meg, akkor a másodikként zárnánk. Az Euró­pa-kupa hatos döntőjében majdhogynem mindegy, kivel játszunk, de a presztízs, magunk, illetve a szentesi közönség miatt sem mindegy, hányadik helyen végzünk a csoportban – nyilatkozott Bíró Attila szövetségi kapitány Szentesen, a magyar–olasz női vízilabda-mérkőzés helyszínén tartott tegnapi sajtónyilvános edzést követően. A magyar–olasz a pólóban mindig is presztízsmeccs volt, ilyen lesz a mai összecsapás is. A két csapat legutóbbi mérkőzését 13-12-re nyerték a hazai medencében játszó olaszok tavaly decemberben.

Az eddig 15 pontot gyűjtő Olaszország már biztosan csoportelső a világligában, Bíró Attila csapata jelenleg a második helyen áll, egy ponttal megelőzve a holland válogatottat. A világligában a magyar válogatott már biztos továbbjutó, tehát ott lesz az Európa-kupa hatos döntőjében. Azt a tornát ­március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Onnan majd az első három jut a világliga júniu­si szuperdöntőjébe, amelynek Budapest ad majd otthont, így azon a magyar válogatott automatikus résztvevő. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A B csoport állása: 1. (már továbbjutott) Olaszország 15 pont, 2. (már továbbjutott) Magyarország 8, 3. (már továbbjutott) Hollandia 7, 4. Franciaország 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.