A zágrábiak is rápihentek

A zágrábi 1-1 után ma a gól nélküli döntetlen is elég lenne a Ferencvárosnak a Dinamo Zagreb ellen (Groupama Aréna, 20 óra, tv: M4 Sport) a továbbjutáshoz a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a harmadik fordulóban, de kizártnak tekinthetjük, hogy erre spekulálna. A továbbjutás — legalább az Európa-ligában — már garantáltan a főtáblát jelentené a Fradinak.

2019. 08. 13. 16:03
Europa League - Round of 16 First Leg - GNK Dinamo Zagreb v Benfica
Emir Dilaver (balra) ellenfélként tér vissza az Üllői útra Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencvárossal szemben a Dinamo a mögöttünk hagyott hét végén sem halasztotta el a bajnoki mérkőzését: 0-0-lal tudta le az eszéki vendégjátékot (a hazaiaknál Kleinheisler Lászlót a 82. percben lecserélték). De akár el is halaszthatta volna, hiszen a Fradi elleni kezdőcsapathoz képest Nenad Bjelica vezetőedző tíz helyen is változtatott, helyesebben tíz embert is pihentetett. Annyi haszna mégis volt az eszéki fellépésnek, hogy kisebb sérüléséből felépülve Emir Dilaver ismét szerepelt, tehát az FTC-t is megjárt bosnyák származású, osztrák állampolgárságú futballista valószínűleg ma is játszik. Meglepő, egyben a sors iróniája lenne, ha az ő jelenléte döntene pró vagy kontra.

Emir Dilaver (balra) ellenfélként tér vissza az Üllői útra
Fotó: Reuters

A Ferencváros egy játékossal biztosan nem számolhat: Davide Lanzafaméval, akinek a visszatérését Kispestre tegnap hivatalosan is bejelentették. Mindenki más egészséges, s könnyen elképzelhető, hogy új embert is bevet Szergej Rebrov vezetőedző, a Norvégiából igazolt, elefántcsontparti Franck Bolit.

Ha valakinek a jelenléte, játéka, formája meghatározható lehet, akkor az Dani Olmo. Ki tudja, a remek képességű spanyol támadót mennyire zavarta össze, hogy a Dinamo a hét végén a Bayern Münchent és az Evertont is kikosarazta, mondván, az eddigi 28 millió eurónál jobb ajánlatot remél az U21-es Európa-bajnokért. Mindenesetre a Fradinak létkérdés az ő semlegesítése.

A zágrábi mérkőzés eredménye mindenképpen a Ferencvárosnak kedvez, Nenad Bjelica azonban tántoríthatatlanul azt hajtogatja, a Dinamónak kell továbbjutnia. „Ez az elvárás a csapattal szemben, erre készültünk az elmúlt napokban. Mindenki tisztában van azzal, hogy nem a legjobbunkat nyújtottuk az első találkozón, de hiszem, hogy kedden minden másképp lesz. Nincs bennem kétség, tudom, hogyan fogunk futballozni Budapesten, hogyan fogunk kezdeni, és bízom benne, ez elég lesz a továbbjutáshoz” – fogalmazta meg reményeit a horvát tréner önbizalommal telve.

Ihor Haratin, az FTC ukrán középpályása nyilatkozatából azt olvashatjuk ki, a Fradi nem akar „ráülni” az eredményre. „Gólokra lesz szükségünk ahhoz, hogy elérhessük a célunkat. Tudjuk, hogy komoly erőpróba vár ránk, de nagyon motiváltak vagyunk, mindent megteszünk azért, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerüljünk az álmaink megvalósulásához” – nyilatkozta a Fradi honlapjának magyar futballhoz idomult nyelvezettel.

Hogy mi is az álom, azt nem szükséges részletezni. Legfeljebb annyiban, hogy ebből már ma este szinte valóság lehet. A BL-ágon a Dinamónál ugyanis csak gyengébb ellenfél következhet; valószínűleg a Rosenborg, amely az első meccsen 3-1-re nyert Mariborban. De ne szaladjunk előre, ma még csakis a horvát bajnok van a Fradi célkeresztjében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.