A ZTE-nek csak nyűg volt a negyeddöntő a Magyar Kupában

A labdarúgó Magyar Kupában tegnap kialakult a legjobb négy mezőnye, és este az elődöntő sorsolása is megtörtént: a fináléba jutásért MTK–Mol Fehérvár és Kisvárda–Újpest mérkőzéseket rendeznek.

Magyar Nemzet
2021. 03. 10. 20:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kupában az Újpest még kedden jutott be a legjobb négy közé, miután tizenegyesekkel legyűrte a Mezőkövesdet, szerdán pedig elsőként a Mol Fehérvár követte a lila-fehéreket a Budafok 2-0-s legyőzésével. A 68. percben egy szélről érkezett beadást Budu Zivzivadze fejelt kapura öt méterről, a labda a budafoki Danijel Romic kezéről pattant a hálóba. A végeredmény a 77. percben alakult ki, amikor ifj. passzából Stopira volt eredményes.

A Kisvárda ugyancsak házigazdaként 6-1-re verte a Zalaegerszeget, amely a harmadosztályban szereplő második csapatával utazott el az ország másik felébe. Sallói István sportigazgató elmondása szerint nehéz döntést hoztak, de számukra most az a legfontosabb, hogy ne essenek ki az NB I-ből, így a hétvégi, MTK elleni bajnoki mérkőzés áll náluk a fókuszban, arra készülnek. Megpróbálták elhalasztani a kupameccset, de ebbe a kisvárdaiak nem mentek bele. Nos, a ZTE a tizenkét csapatos bajnokságban a tizedik helyen áll, csak jobb gólkülönbségével előzi meg a már kieső helyen levő Budafokot, sérülésektől és vírusfertőzésekkel is sújtva, érthető a nagy riadalom Zalában. De az is egyértelmű, hogy az egerszegiek lépése a Magyar Kupa presztízsének nem tett jót, s álljon még itt a Budafokból a csapatkapitány Kovács Dávid nyilatkozata csapata mai meccse előtt: – Noha a bajnokságban újoncként nem állunk jól, nekünk mind a két sorozat ugyanolyan fontos, szeretnénk minél tovább eljutni a Magyar Kupában – mondta a támadó. Van, ahol így gondolkoznak.

Az MTK 2-1-re nyert a másodosztályban listavezető Debreceni VSC vendégeként. A fővárosiak az első félidő hajrájában a kolumbiai Sebastian Herrera góljával szereztek vezetést, a második felvonás elején szöglete után Szécsi Márk fejessel egyenlített, majd az ötvenedik percben Varga Roland állította be a végeredményt. A hazaiaknak a meccs végjátékában több nagy helyzetük is volt, de egyiket sem tudták gólra váltani. Nem sokkal a találkozó után az M4 Sport stúdiójában kisorsolták a Magyar Kupa elődöntőjének párosítását, a fináléba jutásért MTK–Mol Fehérvár és Kisvárda–Újpest mérkőzéseket játszanak április 14-én, a továbbjutás egy meccsen dől el.

Magyar Kupa, negyeddöntő, szerdai eredmények: Fehérvár–Budafok 2-0, Kisvárda–Zalaegerszeg 6-1, Debreceni VSC (NB II)–MTK 1-2. Kedden játszották: Újpest–Mezőkövesd 1-1 – tizenegyesekkel: 5-4.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.