Adamo Coulibaly a franciák mellett a magyaroknak is szurkol

A magyar élvonal történetének egyik legjobb légiósa, a francia Adamo Coulibaly is nagy érdeklődéssel várja a mai Magyarország–Franciaország Európa-bajnoki meccset. A debreceniek volt gólkirálya jelenleg Párizsban él, edzőnek készül, dicséri Marco Rossit, a Puskás Aréna hangulatát, és ugyan a francia válogatottat a világ legjobbjának tartja, szerinte egy meccsen bármi megtörténhet.

2021. 06. 19. 10:05
null
Labdarúgás NB1 DVSC Debrecen Paks Adamo Coulibaly Fotó: Orban Balazs Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adamo Coulibaly 2006-ban még egy párizsi külvárosban, Poissyban, a Peugeot-gyárban éjszakai műszakos targoncavezetőként dolgozott, ami mellett a francia hetedosztályban futballozott, mindössze három évvel később viszont már a Bajnokok Ligája csoportkörében lépett pályára a Debrecen színeiben. Öt éve hagyta el a DVSC-t, amelyben kétszer volt az NB I gólkirálya, a 66 találatával pedig a magyar élvonal történetének egyik legeredményesebb légiósa. Most Párizsban él, onnan követte a magyar és a francia válogatott első Eb-meccseit, árulta el lapunk megkeresésére.

– A magyarok Portugália ellen megmutatták, hogy fizikailag erősek, szervezetten védekeznek, és nagyon nehéz nyerni ellenük – fogalmazott Adamo Coulibaly. – Nem véletlen, hogy sokáig a portugálok is megszenvedtek velük. nagyon jó edző, ismerem őt Magyarországról, és a telt házas Puskás Aréna, a hatvanezer hazai szurkoló is sok erőt adhat a játékosoknak.

Adamo Coulibaly sok nagy csatát megélt debreceni mezben Fotó: Nemzeti Sport

A volt debreceni gólvágó a francia élvonalban is kipróbálhatta magát, a Lens színeiben 33 meccsen négy gólt ért el a Ligue 1-ban. Ilyen szemmel is tudja értékelni a magyar válogatott mai ellenfelének erejét, s aligha kelt meglepetést a véleménye, miszerint Didier Deschamps csapata jelenleg a világ legjobbja.

– Mindenki láthatta a franciák Németország elleni meccsét – kezdte Coulibaly. – Csak egy góllal nyertek, de volt két meg nem adott lesgóljuk és még több nagy helyzetük. Franciaország egyértelműen az Eb-győzelem egyik esélyese, talán nincs is gyenge pontja, idegenben is kiváló teljesítményre képes. Erős a védelem, a középpálya, a csatársor pedig a világ legjobbja. gyorsasága és technikája elképesztő, de és is klasszisok.

Coulibaly szülei elefántcsontpartiak, de ő már Párizsban született. Amikor a Debrecennel a BL-ben szerepelt, felvetődött a neve az elefántcsontparti válogatottnál, szívesen ment is volna, de végül nem kapott meghívót. Ugyanakkor franciának tartja magát, mint mondja, az az otthonod, ahol felnősz. Ennek ellenére már Magyarországra is így tekint, ezért nekünk is szorít az Eb-n.

– Félig a magyaroknak, félig a franciáknak szurkolok – tette világossá. – Franciaországban születtem, de ahogy az apját és az anyját sem választhatja meg az ember, az országát sem. Magyarországon viszont úgy töltöttem el szép éveket, hogy arról dönthettem, és meghatározó volt az ottani időszak az életemben, ma is rengeteg emlék köt oda. Úgyhogy a franciák mellett a magyaroknak is szorítok az Eb-n.

Elmondása szerint Párizsban a francia emberek azt gondolják, hogy a magyarok elleni meccsen kötelező a győzelem, mert utána a Portugália elleni összecsapás nehéznek ígérkezik, így addig szeretnének továbbjutni. – A magyaroknak viszont győzniük kellene, de legalább egy pontot szerezniük, hogy még reménykedhessenek a nyolcaddöntőben – tette hozzá Adamo Coulibaly. – Franciaország most a világ legjobb csapata, nem lesz könnyű ellenük, de egy meccsen bármi megtörténhet.

Adamo Coulibaly már edzőnek készül

– Az ötödosztályban játszottam Párizsban, amíg nem állt le a bajnokság a Covid miatt – válaszolta Coulibaly, amikor arról érdeklődtünk, hogyan telnek a napjai, hiszen amióta 2018-ban a Balmazújvárosnál szóba került, ám végül meghiúsult a szerződtetése, nem sokat hallottunk felőle. – Azt gondolom, ez volt az utolsó idényem játékosként, mert elkezdtem az edzői tanfolyamot, jövőre vizsgázom, most a tanulásra akarok koncentrálni. Edzőként szeretném megtenni a következő lépést, és a lehető legmagasabbra jutnék.

Kövesse a magyar labdarúgó-válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.