Adócsalással vádolják a Real Madrid korábbi edzőjét

A spanyol ügyészség hétfőn bejelentette, hogy adócsalás vádjával büntetőeljárást kezdeményez Carlo Ancelotti, a Real Madrid korábbi vezetőedzője ellen.

MTI
Forrás: MTI2020. 06. 22. 19:52
Ancelotti, Carlo
München, 2017. április 26. Carlo Ancelotti, a német Bayern München vezetõedzõje a Borussia Dortmund elleni mérkõzésen a labdarúgó Német Kupa elõdöntõjében Münchenben 2017. április 26-án. (MTI/EPA/Christian Bruna) Fotó: CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádhatóság közölte: az Everton jelenlegi szakvezetője a gyanú szerint 2014-ben és 2015-ben összesen 1,062 millió eurót titkolt el az ország adóhatósága elől.

Az ügyészek szerint Ancelotti bejelentette a fővárosi klubtól kapott jövedelmét, egyéb bevételeit viszont nem vallotta be, sőt fiktív cégek hálózatát használta fel a pénzek elrejtésére, hogy azok után ne kelljen adóznia.

Ancelotti 2014-ben a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is megnyerte a Real Madriddal. Az elmúlt években Spanyolországban számos eljárás indult labdarúgók és edzők ellen adócsalás gyanúja miatt; és sem úszta meg a szigorú vizsgálatot, illetve a büntetést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.