Aggódik a Ferencváros BL-csoportellenfelének edzője

Harmadik madridi ellenfelétől is kikapott a Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A katalánok vezetőedzője, Ronald Koeman a megengedhetetlen hibák mellett a sérülések miatt is szomorkodott, a győztes Atlético trénere, Diego Simeone viszont büszke csapatára.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI/NSO2020. 11. 22. 12:14
La Liga Santander - Getafe v FC Barcelona
Nem bírta a feszültséget Fotó: Juan Medina Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizedik forduló rangadóján az Atlético Madrid 1-0-ra legyőzte a Barcelonát. A fővárosiak továbbra is veretlenek a bajnokságban, a katalán csapat viszont csak a középmezőnyben áll.

– Nem veszíthetünk így labdát, nem kaphatunk így gólt a félidő végén. Az Atlético ellen sosem egyszerű helyzeteket kialakítani, de a saját dolgunkat tettük még nehezebbé – mondta a találkozó után a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman, aki amiatt sem lehetett boldog, hogy Gerard Piqué és Sergi Roberto is megsérült a meccsen. Az első, biztatóbb eredménnyel zárult vizsgálatok ellenére mindkettejüknek több hónapot ki kell hagynia.

– Aggódom, ahogy minden edző. A feszes menetrend miatt rengeteg a sérülés, és bármennyit is kell kihagyniuk, az újabb terhet ró a keretre – mondta a holland szakember, akinek legközelebb a Dinamo Kijev elleni BL-mérkőzésre kell felkészítenie csapatát, amely december 2-án Budapesten, a Ferencváros ellen lép pályára.

Diego Simeone tizenhét sikertelen kísérlet után végre a bajnokságban is győzelemre vezette az Atléticót a Barcelonával szemben.

– Többször közel jártunk már ehhez a sikerhez, de most eljött a mi időnk. Remek formában vagyunk, és az újabb győzelem megerősíte bennünket abban, hogy ezen az úton kell folytatnunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.