Air Ronaldo, a légtér futballista ura

A Juventus ötszörös aranylabdás kiválósága pályafutása során több száz gólt szerzett, közte sokkal fontosabbakat, mint amilyet szerda este, ám ezt a találatát még sokáig emlegetik majd.

Magyar Nemzet
2019. 12. 20. 7:06
Serie A - Sampdoria v Juventus
Mindenkit meghökkentett a Sampdoriának fejelt gól Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldón ámul a világ. A Juventus ötszörös aranylabdás kiválósága pályafutása során több száz gólt szerzett, közte sokkal fontosabbakat, mint amilyet szerda este a Sampdoria ellen, ám ezt a találatát még sokáig emlegetik majd. A nézők csak azt látták elhűlve, hogy a portugál klasszis az egekbe emelkedik, s nem akar leesni, majd a kapuba fejel – ezzel nyert a Juve 2-1-re a hét végéről előrehozott bajnokin.

A jelenet annyira meghökkentő volt, hogy kimérték: Ronaldo súlypontemelkedése 71 centi volt – úgy, hogy közben küzdött a védőjével, aki csak a csípőjéig ugrott –, s másfél másodpercig volt a levegőben. – Ilyesmit amúgy csak az NBA-ben lát az ember – dicsérte Ronaldót Claudio Ranieri, a Sampdoria edzője.

Mindenkit meghökkentett a Sampdoriának fejelt gól
Fotó: Reuters

Maga a hős csak ennyit írt ki a Twitter-oldalára: CR7 Air Jordan, mellé pedig egy kis repülőgépjelet rakott. Ha valaki netán már elfeledte volna, valaha Michael „Air” Jordan volt a légtér ura.

A Bayern München jelentős nehézségek árán győzött szerda késő este Freiburgban, de továbbra is csak az üldöző szerepét tölti be a német labdarúgó-bajnokságban, amelynek idei utolsó, 17. fordulója arról dönt, az RB Leipzig vagy a Mönchengladbach telel az élen.

A ’Gladbach még kedden, a papírformának megfelelően 2-0-ra verte a Paderbornt, a Leipzig pedig némi szerencsével döntetlenre (3-3) mentette a dortmundi vendégjátékot, ezzel pontegyenlőség alakult ki a két listavezető között. Másnap a Freiburg azzal a tudattal fogadta a Bayen Münchent, hogy ha nyer, akkor megelőzi a híres riválist. Különös idők járnak a Bundesligában…

Végül elmaradt a meglepetés, a Bayern a hosszabbításban szerzett két találattal 3-1-re legyőzte együttesét. A magyar válogatott csatára izomsérülés miatt nem játszhatott.

A német rekordbajnok ezzel a három ponttal is még csak annyit ért el, hogy feljött az ötödikről a harmadik helyre. Ahhoz képest, hogy a bajorok az előző hét idényben többnyire utcahosszal nyerték meg a bajnokságot, most kapaszkodhatnak.

Az FC Hollywoodként is emlegetett müncheni klubnál persze mindig akad téma, most éppen az, hogy a csapat második gólját csereként beállva a még csak 18 éves holland Joshua Zirkzee szerezte – amivel mindjárt a figyelem középpontjába került. – Nagyon tehetséges játékos, aki szépen fejlődik, de még sokat kell dolgoznia. Maradjunk egyelőre inkább a földön – az edzőjét, Hansi Flicket nem lehet azzal vádolni, hogy elkapatná az ifjút…

Egyelőre nem is ő a fő beszédtéma, hanem az: ki lesz az ősz bajnoka. Nos, Gulácsiéknak kedvezőbb a sorsolásuk, hiszen a tizedik helyezett Augsburgot fogadják, míg a Mönchengladbach a Jürgen Klinsmann irányításával egyre jobban magára találó, igaz, még mindig csupán tizennegyedik Herthához látogat.

– Két gólt rúgtam, ez örömteli, de ilyen gyengén még nem futballoztunk ebben az idényben – jegyezte meg a dortmundi döntetlen után a lipcseiek támadója, Timo Werner, aki 18 gólnál tart, és csak eggyel van lemaradva a listát vezető müncheni mögött. – Élnünk kell a lehetőséggel, önbizalmat adhat tavaszra, ha mi maradunk az élen – tette hozzá. Mönchengladbachban erről valószínűleg ugyanígy vélekednek.

A Bundesliga élcsoportja: 1. RB Leipzig 34 pont, 2. Mönchengladbach 34, 3. Bayern München 30, 4. Dortmund 30, 5. Schalke 29, 6. Freiburg 25.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.