Akár bajnoki aranyat is érhet az El Clásico-győzelem

Bár még az Atlético Madrid vezeti a La Ligát, az utóbbi hetek alapján a két óriás, a Barcelona és a Real Madrid már esélyesebbnek tűnik a spanyol bajnoki címre. Nagyon komoly tétet kapott az El Clásico tavaszi felvonása.

Magyar Nemzet
2021. 04. 10. 8:31
El Clásico
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szerint az El Clásico a világ legnagyobb rangadója, véleményével pedig aligha van egyedül a nemzetközi futballvilágban. A Real Madrid és a Barcelona szombat este 21.00-kor (tv: Spíler 2) folytatja lenyűgöző hagyományokkal rendelkező párharcát.

A Real francia támadója kiváló formában várja a mérkőzést, legutóbbi négy bajnokiján hatszor volt eredményes. Csapata tizenkét tétmérkőzés óta veretlen, kedden a Bajnokok Ligája elődöntője felé is nagy lépést tett, miután 3-1-re legyőzte a Liverpoolt a párharc első felvonásán. A Barcelona a nemzetközi porondtól már elbúcsúzott a PSG ellen, a bajnokságban viszont tizenkilenc találkozó óta nem talált legyőzőre. Az őszi botladozás után a két gigász majdnem utolérte a fordított ívű szezont futó Atlético Madridot, amelynek a katalánok előtt egy, a címvédő Reallal szemben három pont előnye maradt. Így a mai El Clásico nem csak a tradíciók miatt lesz fontos, a rangadó döntő jelentőségű lehet a bajnoki cím szempontjából.

A Barcelona vezére, csúcsbeállításra készül, minden sorozatot figyelembe véve 45. klasszikusát játszhatja ma este, amellyel utolérné a madridi védőt, Sergio Ramost, aki sérülése miatt várhatóan nem léphet pályára. Raphaël Varane koronavírus miatt hiányzik, de Zinédine Zidane csapata a BL-ben már megmutatta, hogy a hátvédpáros nélkül is képes fontos győzelmet aratni. A Barcelona ellen pedig legutóbbi két bajnoki rangadóját megnyerte a fővárosi csapat – a La Ligában ennél hosszabb győzelmi sorozatot legutóbb 1978-ban tudott felmutatni ősi riválisa ellen a Real Madrid.

A katalánok támadója, már ünnepelhetett a héten: csütörtökön megszületett harmadik gyermeke. Hihetetlen egybeesés, hogy ötéves lánya, Mia, valamint a két fiú, a kétéves Amaro és az újszülött Alba is április 8-án ünnepli születésnapját. A francia csatár ma este újabb mesterhármasra készül, ezúttal már a pályán, viszont ha Ronald Koeman óvatos felfogással vág neki a mérkőzésnek, akkor Griezmann könnyen a kispadon találhatja magát; Messi és a legutóbbi fordulóban, a Real Valladolid ellen győztes gólt szerző Ousmane Dembélé kezdhet. Philippe Coutinho a műtétje után már nem léphet pályára az idényben, Gerard Piqué viszont sérülése után már bekerült a meccskeretbe.

Sérülés miatt marad le az El Clásicóról Antonio Mateu Lahoz is. A szerdai Bayern–PSG játékvezetője helyett Jesús Gil Manzano fújja a sípot, aki a januári Spanyol Szuperkupa-döntőben kiállította Lionel Messit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.