Alaposan meggyengül az NB I meglepetéscsapata

Silye Erik és Pekár László távozik Mezőkövesdről, és nem kizárt, hogy a házi gólkirály, Budu Zivzivadze is elhagyja a labdarúgó NB I negyedik helyezettjét.

Magyar Nemzet
2020. 07. 10. 10:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy a Budu Zivzivadze kis híján a Mol Fehérvár labdarúgója lett. A 26 éves grúz csatár nyolc gólt szerzett az előző szezonban, nem véletlenül hívta fel magára több klub, így a székesfehérváriak figyelmét is. A kövesdiek honlapja már kész tényként tálalta Zivzivadze távozását, de Tóth László, a Mezőkövesd szakmai igazgatója lapunknak elmondta, hogy még nem tekinthető véglegesnek az átigazolás, mert néhány részlet tisztázásra vár.

Silye Erik és Pekár László távozása viszont semmilyen akadályba sem ütközik. A Nemzeti Sport osztályzatai alapján az elmúlt szezon harmadik legjobb balhátvédje, Silye a Vasas ajánlatát fogadta el. A 24 éves labdarúgó a Ferencváros játékosaként kölcsönben szerepelt Mezőkövesden, az érvényes megállapodása még további egy évig kötötte a bajnokcsapathoz, de az NB II-ben szereplő Vasas „kivásárolta” a szerződéséből.

Pekár László a Kecskemét és a Puskás Akadémia színeiben már szerepelt az NB I-ben, a technikás szélső tavaly januárban a másodosztályú Nyíregyházától került Kövesdre, s ebben az idényben 34 tétmeccsen három gólt szerzett és hat gólpasszt jegyzett Kuttor Attila csapatában. Hívta az NB I-es Honvéd és a Nemzeti Sport szerint Újpestről is volt ajánlata, de Silye után ő is a másodosztályú Vasast választotta.

Két alapember elhagyta már Mezőkövesdet, a harmadik sorsa még lóg a levegőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.