Lionel Messi megdöntötte Pelé legendás rekordját

Soha senki nem szerzett annyi gólt egyetlen klub színeiben, mint Lionel Messi a Barcelonáéban. Ugyanez a mondat tegnap estig még úgy szólt, hogy a végén Pelé és Santos neve állt, aztán a katalánok 3-0-ra legyőzték a Valladolidot a La Ligában, a hatszoros aranylabdás pedig a 644. találatát szerezte a csapatban.

Magyar Nemzet
2020. 12. 23. 8:30
Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Napoli
Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Napoli - Camp Nou, Barcelona, Spain - August 8, 2020 Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring their second goal, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) REUTERS/Albert Gea - RC2V9I97RQDU Fotó: Albert Gea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol bajnokság kedd késő esti meccsén a Barcelona sima, 3-0-s sikert aratott a kiesőjelölt Valladolid otthonában, amely csupán amiatt lett több egy átlagos találkozónál, ami a 65. percben történt. A katalánok akkor már két góllal vezettek Clément Lenglet és Martin Braithwaite góljaival, amikor sarkazva ugratta ki Messit, aki higgadtan a kapu bal alsó sarkába lőtt.

Ez volt a hatszoros aranylabdás 644. gólja a Barcelona színeiben tétmérkőzésen, amellyel megdöntötte Pelé csúcsát, aki 643 találatig jutott a brazil Santosnál 1956 és 1974 között. Messi egy mérkőzéssel korábban, a Valencia ellen állította be a legenda rekordját, amelyet már akkor átírhatott volna a saját nevére, de kihagyott egy tizenegyest.

Pelé akkor az Instagramon érzelmes üzenettel gratulált Messinek, a következőt írta: „Amikor a szíved túlcsordul a szeretettől, nehéz új útra lépni. Hozzád hasonlóan tudom, milyen érzés ugyanazt a mezt viselni minden nap. Nincs jobb, mint az a hely, ahol otthon érezzük magunkat.”

Más kérdés, hogy Messi a nyáron nagyon távozni akart a Barcelonától, csak nem engedték neki, és a katalánok ideiglenes elnöke épp a napokban értekezett arról, hogy hiba volt röghöz kötni az argentin sztárt. Mindenesetre ha nem teszik meg, még mindig Pelé lenne a rekorder.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.