Alkalmatlanná vált NB I-es meccs megrendezésére az újpesti focistadion

Az MLSZ döntése értelmében már a szombati Újpest FC-Ferencváros rangadót sem lehet megrendezni a Szusza Ferenc stadionban.

Forrás: MTI2020. 02. 05. 14:48
DIBUSZ Dnes; Frimpong, Abraham; Novothny Soma
Dibusz Dénesnek sok pontot köszönhet a Fradi Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehet a Szusza Ferenc Stadionban megrendezni a szombati Újpest FC-Ferencváros rangadót a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerdai döntése értelmében.

„A Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege jelenleg nem megfelelő a játékra, ezért a továbbiakban az MLSZ nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják” – olvasható a szövetség honlapján.

Az MLSZ tájékoztatása szerint az OTP Bank Liga tavaszi rajtja előtt a lila-fehér klub azt jelezte, hogy stadionja alkalmas mérkőzések rendezésére, de múlt szombaton a MOL Fehérvár elleni találkozón látható volt, hogy rendkívül rossz állapotban van a pálya. Az MLSZ ezért „külső szakértő bevonásával rendkívüli helyszíni szemlét rendelt el”, melynek során szabad szemmel nem látható hiányosság derült ki, ugyanis „a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el”.

„A pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra” – szögezte le az MLSZ, amely egyúttal jelezte, az Újpestnek új helyszínt kell megjelölnie az OTP Bank Liga huszadik fordulójában szombaton 19.30-kor kezdődő Ferencváros elleni hazai mérkőzésre.

Az őszi szezonban az Újpest a pálya korszerűsítése, illetve a fűtésrendszer kialakítása miatt az Illovszky Rudolf Stadionban játszotta hazai találkozóit.

A Szusza Ferenc Stadionban biztosan nem lesz Újpest-Fradi szombaton
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.