Áll a bál Ronaldo körül: mit tett a juventusos mezével? + videó

Első verzió: vasárnap a lefújás után mérgében eldobta. Második verzió: csak egy labdaszedőnek adta.

2021. 04. 12. 9:25
null
Forrás: Twitter

Első verzió: vasárnap a lefújás után mérgében eldobta. Második verzió: csak egy labdaszedőnek adta.

Megint nem tudta kordában tartani az indulatait vagy csak jószívű volt? Az ötszörös aranylabdás március végén a 2-2-re végződött Szerbia–Portugália világbajnoki selejtező után a csapatkapitányi karszalagját a földhöz vágva viharzott be az öltözőbe, miután a hosszabbításban nem adták meg a szabályos gólját – a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, így Ronaldo bosszúsága érthető volt. Ami tény: vasárnap pedig a juventusos mezét dobta le a földre, pedig a Serie A harmincadik fordulójában a torinói gárda hazai pályán 3-1-re legyőzte a Genoát.

Ronaldót most csak az hozhatta ki a sodrából, hogy ő nem talált be a vendégek kapujába, csupán egy fura gólpasszt jegyzett. A 22. percben a kapusról kipattanó labdát kisodródva, szinte az alapvonalról a kapufára sarkazta, de az érkező Álvaro Morata berúgta, ezzel lett 2-0.

Ennek a gólnak persze Ronaldo is örült, a lefújáskor viszont nem volt boldog, és ekkor következett a vitákat generáló jelenet, amikor a portugál klasszis megvált a mezétől, a földre dobva azt. Az olasz sajtó jelentős része ezt a klubbal szembeni tiszteletlenségként könyveli el. Ám vannak, akik megvédik a játékost, Romeo Agresti, a Goal.com újságírója szerint Ronaldo egy labdaszedőnek dobta a mezét, aki előzőleg elkérte azt tőle.

A Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo a találkozó lefújása után nem egészen így látta, de ő elnézte a mezdobálást, amivel játékosa szerinte a feszültségét vezette le, amiért most nem jött össze neki a gólszerzés. Azért így is ő vezeti a Serie A góllövőlistáját.

A felvételt megnézve azonban azoknak is igazuk lehet, akik szerint Ronaldo tényleg csak jószívű volt egy labdaszedő fiúval – mindenki eldöntheti!

A Serie A állása, élcsoport: 1. Internazionale 74 pont, 2. Milan 63, 3. Juventus 62, 4. Atalanta 61, 5. Napoli 59.

A Serie A góllövőlistájának állása, élcsoport: 1. Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus) 25, 2. Romelo Lukaku (belga, Internazionale) 21, 3. Luis Muriel (kolumbiai, Atalanta) 18, 4. Simeon Nwankwo (nigériai, Crotone) 16, 5-8. Zlatan Ibrahimović (svéd, Milan), Lorenzo Insigne (Napoli), Lautaro Martínez (argentin, Inter), Dušan Vlahović (szerb, Fiorentina) 15-15.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.