Álomjáték a szünet után, győri csoportgyőzelem a BL-ben

Szoros meccsnek indult, az is volt egy ideig. De a második félidő elején a Győr kíméletlenül kihasználta a CSZKA Moszkva hibáit, és végül 31-24-re győzött. Az ETO megnyerte a csoportját, a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a német Bietigheim ellen játszhat.

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 19:26
null
Brattsetet sem tudta tartani a CSZKA a szünet után Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában győzelmi kényszerben játszott hazai pályán a Győri Audi ETO, csak egy esetleges hazai siker garantálta volna az ETO csoportelsőségét. A két csapat első meccsén Görbicz Anita három másodperccel a vége előtt a hajrában mentette döntetlenre a meccset, azóta is megőrizte a több mint hároméves veretlenségét a BL-ben a Győr, amely ezúttal sem számíthatott a brazil Eduarda Amorimra és a mérkőzés kezdete előtt rosszul lett Faluvégi Dorottyára. A CSZKA-nál is voltak minőségi hiányzók: Mihajlicsenko és Dmitrijeva hagyta ki a csoportdöntőt.

Már a mérkőzés előtt ismert volt a további menetrend: a csoport győztese a német Bietigheim, a második helyezett a Krim Ljubljana ellen folytatja a BL-ben.

Görbicz Anita szerezte a meccs első győri gólját, kiegyenlítve az ETO hátrányát. Majd alig telt el tíz perc a találkozóból, és Görbicz már a harmadik találatánál járt, a Győr pedig egy-két gólos vezetésnél. Többek között azért esett ilyen kevés gól, mert két világklasszis kapus, Leynaud és Szedojkina védett. Nze Minko és Oftedal nem is sokat próbálkozott lövéssel, inkább a szélek voltak aktívak. Lukács Viktória és Görbicz, illetve a beálló, Kari Brattset. A félidő derekán az egyenlítésért támadott a CSZKA, ez olyannyira összejött, hogy kisvártatva a vezetést is megszerezte a moszkvai csapat. Tanácstalannak tűnt az ETO támadásban, Danyi Gábor edző a direkt befejezésekre hívta fel a figyelmet, de sokáig ez sem sült. A 14. perctől egy elhúzódó rövidzárlat következményeként hat percig volt gólképtelen a Győr, Leynaud tartotta meccsben az ETO-t. Lukács révén a hajrában vette vissza a vezetést az ETO, de csak pillanatokra. A félidő záróakkordja Görbicz hétméterese volt, 14-13-as előnnyel ment szünetre a hazai csapat.

Oftedal a második félidőben volt élesebb
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A folytatásban gyorsan, három perc alatt fordított a CSZKA, majd a Győr dobott két gólt, különösen Brattset cundere volt látványos.

Brattset rengeteget dolgozott támadásban és védekezésben egyaránt
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Kapuscserével frissített az ETO, Leynaud helyett Solberg állt be, és rögtön védéssel kezdett. Elöl pedig összeállt a támadójáték, Nze Minko gólja egy 6-1-es sorozat megkoronázását jelentette, négy góllal húzott el a Győr. Majd hattal. Tíz perc alatt nem lőtt akciógólt a CSZKA. Teljesen szétesett a rangadó második félidejére a moszkvai csapat, míg az ETO szemlátomást élvezte is a játékot, és kedvére növelhette az előnyét. A vége 31-24 lett, pedig már volt 10 gólos is a különbség.

Győzelmének köszönhetően a Győr megnyerte a csoportot, s már 51 mérkőzés óta veretlen a Győr a BL-ben, Danyi Gábor csapata a Bietigheim ellen folytatja a nyolcaddöntőben.

Női kázilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Győri Audi ETO–CSZKA Moszkva 31-24.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.