Ambros Martín emeli a tétet a Final Four előtt

A hétvégén rendezik a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A sorozat magyar résztvevője, a címvédő Győri Audi ETO edzője, Ambros Martín és a szezon végén búcsúzó Eduarda Amorim félreteszi az érzelmeit a BL zárószakasza előtt.

Forrás: NSO2021. 05. 28. 15:25
null
Eduarda Amorim utoljára játszhat a BL-trófeáért a Győr színeiben Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A csapat fantasztikus munkát végzett az idényben, most már csak fel kell tennünk az i-re a pontot. Készen állunk, tudjuk, miért vagyunk itt, és mit akarunk elérni – folytatta a spanyol szakember, aki 2013-ban, 2014-ben, 2017-ben és 2018-ban már megnyerte a Bajnokok Ligáját az ETO-val.

Az újabb trófeához először a francia Brestet kell legyőzniük a győrieknek a szombati elődöntőben. Martín is elismerte, a feladat nem lesz egyszerű, de nem is lehet kiindulni a két csapat idény közben játszott két találkozójából, amelyek egyaránt döntetlennel értek véget.

Martín korábban négyszer nyert BL-t a Győrrel
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

– Megtanultam, hogy a Final Fourban nem számít, mi történt előtte. A Brest sokat fejlődött az elmúlt két évben, ha le akarjuk győzni, egyrészt magunkat kell adnunk, de valami pluszt is elő kell vennünk. Nem játszhatjuk ugyanazt, mint az előző egymás elleni meccseinken, mert akkor esetleg az eredmény is hasonló lenne – fejtegette Martín.

Eduarda Amorim az idény végén, 12 év után hagyja el a Győrt, így a brazil átlövőnek több szempontból is speciális lesz az idei négyes döntő.

„Én és a csapat is különleges hétvége előtt állunk, a legfontosabb viszont, hogy élvezni akarom a két napot. Örömmel szeretnék kifutni a pályára, ahol megmutathatjuk, mire képes a csapatunk. A játékra szeretnék koncentrálni, különben biztosan elöntenének az érzelmek” – jegyezte meg a Duda becenévre hallgató játékos, akit a BL-góllövőlistát 118 találattal vezető Ana Gros megállításáról is kérdeztek.

„Nem lesz egyszerű megfékeznünk Grost, mert még a rosszabb napjain is sok gót lő az ellenfeleknek, de nemcsak rá kell figyelnünk, hanem az egész francia csapatra. A Brest ugyan először vesz részt a Final Fourban, ám több tapasztalt játékosa is van. Egy biztos, ezúttal nem lesz döntetlen, nyerni szeretnénk!”

Stine Oftedal arról beszélt, Martín visszatérése új lendületet adott az együttesnek, jó érzésekkel kezdték újra a közös munkát, amire építhetnek a hétvégén.

„Az ETO-ban mindig ott van a nyomás a játékosokon, de szerintem ez jó, mert oka van annak, ha egy csapatot favoritnak tartanak. Magunkkal szemben is nagyok az elvárásaink, ezt tudnunk kell kezelni. Két évet vártunk rá, hogy újra Final Fourt játszhassunk, így eléggé izgatottak vagyunk” – tért ki a hétvégi eseményre a norvég irányító.

Egy norvég újságíró arra is kíváncsi volt, mit szólna ahhoz, ha szembekerülne a Vipersszel, melynek keretében több barátja is szerepel: „Lehet, nem fog tetszeni a válaszom, de egyelőre csak a Brest jár a fejünkben, még nem foglalkozom egy esetleges Vipers elleni meccsel. Az évek során azonban már hozzászoktam, hogy néha korábbi csapattársak, barátok ellen kell játszanom” – mondta Oftedal, akit külön magabiztossá tesz, amikor arra gondol, milyen kiváló csapattársakkal kell megvívnia ezt a kétnapos ütközetet.

Női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four. Szombat: Győri Audi ETO–Brest Bretagne 15.15 (tv: Sport 1), CSZKA Moszkva–Vipers Kristiansand 18.00 (tv: Sport 1). Vasárnap: mérkőzés a harmadik helyért 15.15. Döntő: 18.00.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.