Ambros Martín magyar vezéreket szeretne látni a Győri ETO-ban

Ambros Martín, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának nemrég visszatért vezetőedzője jelenleg a családdal nyaral, de már készül az új idényre is. A Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, július 21-én nagyon csonka kerettel kezdi meg a munkát a csapattal, emiatt sajátos formában és tartalommal zajlik majd a felkészülés. A beszélgetés során szó esett a Győr jelenéről és jövőjéről, a távozó klasszisokról, az érkező magyarokról, az új célokról, és Amros Martín balul sikerült oroszországi kitérőjéről is.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 07. 06. 11:27
null
Ambros Martín szerint nagyon fontos, hogy minden poszton több klasszisra is számíthat Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ambros Martín az interjú elején elmondta, július 21-én kezdi meg a munkát a csapattal, de akkor az olimpia miatt csupán öt játékosra számíthat a felnőtt keretből. Ezért néhány NB I-es klubbal összefogtak a győriek, és a reggeli fizikai terhelést követően délutánonként a Mosonmagyaróvárral vagy éppen a DVSC-vel lesznek közös edzéseik, de román csapat is érkezik Győrbe. A felkészülés utolsó két-három hetére érkeznek meg az olimpikonok.

– A végén mindig az eredmények számítanak, és ebben a tekintetben nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, mert elvesztettük a BL-elődöntőt – értékelte a közelmúltat. – Nehéz volt elfogadni, mert amilyen hányattatott idény volt mögöttünk, mindenki azért küzdött, hogy ismét esélyünk nyíljon a végső győzelemre.

Ezután beszélt két kulcsjátékos távozásáról, Eduarda Amorim Oroszországba szerződött, Görbicz Anita pedig befejezte a pályafutását. És, ha már szóba került Oroszország, felidézte a balul sikerült rosztovi kalandját:

– Szakmai és emberi oldalról is nagyon mélyre kerültem. A Rosztovval nem sikerült a vágyott BL-győzelem, először a Győr állított meg minket a döntőben, aztán jött a világjárvány. Különböző okok miatt a román válogatottól és a Rosztovtól is idő előtt távoztam, míg az orosz nemzeti csapat éléről menesztettek a tavalyi Eb alatt. Többször is elmondtam, mennyire motivált, hogy edzőként egy olimpián vezessem a csapatomat, ezért dolgoztam az elmúlt években, de elvették tőlem a lehetőséget, hogy ott legyek Tokióban. Sokat tanultam belőle, próbálom úgy élni életemet, hogy a legjobb oldalamat mutassam azoknak, akik szeretnek és bíznak bennem. Annyit megígérhetek, minden korábbinál jobban fogok küzdeni azért, hogy a Győr az összes fronton visszaszerezze az első helyet.

 

Ambros Martín szerint nagyon fontos, hogy minden poszton több klasszisra is számíthat
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

 

Erről még elmondta, olyan emberben is megbízott, akiben nem kellett volna, majd áttért az átalakuló győri együttesre:

– Komplett csapatunk lesz, nagy lövők, fizikailag erősebb, valamint alacsonyabb, gyorsabb játékosok is rendelkezésre állnak, középen olyan opciókkal, akik több poszton is megállják a helyüket. Az olimpiával nyáron, majd a világbajnoksággal decemberben a soron következő idény sokkal keményebb lesz, ezért gondolkodtunk szélesebb keretben. A napi munkában hiszek, azért fogunk dolgozni, hogy ebből a névsorból kihozzuk a legtöbbet. Minden poszton oda kell figyelnünk, hogy mindenkinek megfelelő játékidőt biztosítsunk. Nem vallana okos döntésre, ha nem így tennénk, mert különben nem lenne szükségünk ennyi kiváló játékosra. A várhatóan igen kemény és hosszú idény során legalább annyira fontos lesz a megfelelő regeneráció, mint hogy ki mennyi időt tölt a pályán. A szélesebb keret miatt nem kell senkit sem túlhajtanunk, és arról sem feledkezhetünk meg, hogy bármikor jöhet egy váratlan sérülés, valamint még a koronavírus is okozhat megoldandó helyzeteket.

Az interjúban szóba került az is, hogy Ambros Martín mit vár az újonnan érkező magyar játékosoktól, Háfra Noémitől és Schatzl Nadine-tól, valamint a dél-koreai Rju Eun Hi leigazolásától. Arra a kérdésre, hogy Görbicz visszavonulásával és Amorim távozásával kik lehetnek az új győri vezérek, ezt felelte:

– Azt szeretném, hogy a saját posztján mindenki érezze a felelősséget, és vezérré lépjen elő. Különböző karakterű játékosaink vannak, akik a csapat élére állhatnak, amikor szükség van rá, de mindenkinek tudnia kell, hogy fontos részei a Győrnek. Nem a pályán töltött idő vagy a képességek határozzák meg az öltözőbeli szerepeket. A minap olvastam egy érdekes interjút Vicente del Bosque-val, aki elárulta, Steve McManaman milyen fontos szerepet töltött be a sztárokkal teletűzdelt Real Madridban. A csendes vezérek legalább olyan fontosak, mint akik állandóan a reflektorfényben vannak: elég ha csak Amandine Leynaud-ra gondolunk. De azt szeretném látni, hogy a magyar játékosok is kiharcolják ezt a szerepet. Háfrában például minden megvan ahhoz, hogy első számú játékos legyen a posztján. Ez már a mentális része is a munkánknak, amin szintén sokat fogunk dolgozni.

Végül Ambros Martín elmondta a véleményét a Bajnokok Ligája sorsolásáról, és határozottan kimondta, a Győr számára a triplázás a cél.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.