Andrij Sevcsenko kegyeire hajt a Fradi támadója

Apu ma biztosan gólt lő – súgta Olekszandr Zubkov a kislányának, majd kétszer vette be a Fehérvár kapuját az NB I legutóbbi fordulójában. A Fradi támadója a góljaival Andrij Sevcsenkónak is bizonyítani akar, hogy ott lehessen az ukrán labdarúgó-válogatottal a nyári Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 04. 28. 11:48
null
Székesfehérvár, 2021. április 25. A ferencvárosi Olekszandr Zubkov gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2021. április 25-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február óta először szerzett gólt az NB I-ben Olekszandr Zubkov, a Fradi ukrán támadója az elmúlt hétvégén, amikor a Fehérvár elleni bajnoki rangadón kétszer is betalált a kapuba. Mindkét gólöröménél szívet formált a kezével, úgy ünnepelt. A Nemzeti Sport kérdésére azt is elárulta, miért.

– A Fehérvár ellen pluszmotivációval léptem pályára, szerettem volna már gólt lőni – felelte Zubkov. – Amikor reggel elindultam otthonról a mérkőzésre, odasúgtam a kislányomnak, Szofijának: apu ma biztosan gólt rúg. Bejött.

Ami azt illeti, szüksége is van a 24 éves támadónak a gólokra, ha ott akar lenni az ukrán válogatott Európa-bajnoki keretében nyáron. Zubkov tavaly óta rendszeresen meghívót kap Andrij Sevcsenko szövetségi kapitánytól, aki játékosként ferencvárosi klubedzője, Szergej Rebrov legendás csatártársa volt a Dinamo Kijevben.

– Ott lebeg a szemem előtt a nyári Európa-bajnokság, nem szeretnék lemaradni róla – jelentette ki Zubkov. – A legutóbbi néhány kerethirdetéskor számolt velem Andrij Sevcsenko, de azzal is tisztában vagyok, az összes ukrán labdarúgó ezekben a hetekben, napokban most azért hajt, hogy meggyőzze őt, ott a helye az Eb-keretben.

Az ukránok Hollandia, Ausztria és Észak-Macedónia ellen lépnek pályára az Eb csoportkörében, és a Fradi támadója magabiztos: – Nem félünk senkitől! Az amszterdami találkozót követően Bukarestbe költözik az együttes, Észak-Macedónia és Ausztria ellen ott lépünk pályára. Válogatottunk egyértelmű célja a továbbjutás a csoportból.

A teljes interjú a Nemzeti Sport oldalán olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.