David Beckham hiába várta fiával az angol gólt Skócia ellen

Tipikus brit meccs: heves eső, nagy iram, kevés futball. Az angol csapat nem bírt a skótokkal, gól nélküli döntetlennel zárult a két ősi rivális válogatott 100. egymás elleni tétmeccse a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjában a londoni Wembley-ben.

Magyar Nemzet
2021. 06. 18. 22:48
null
London, 2021. június 18. Az angol Phil Foden (b) és a skót Grant Hanley a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Anglia-Skócia mérkõzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. június 18-án. MTI/AP/AFP pool/Justin Tallis Fotó: Justin Tallis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nosztalgikus hangulatban várhatták az angolok a Skócia elleni meccset, hiszen amikor legutóbb hazai Eb-meccseket rendezhettek, akkor is egy csoportba kerültek az ősi riválissal. 1996-ban ráadásul Paul Gasciogne az Eb-k történetének egyik legszebb gólját lőtte a skótok ellen, amely nagyban hozzájárult a 2-0-s győzelemhez, íme:

Ezt a végeredményt alighanem most is aláírták volna az angolok a meccs előtt, hiszen miután az első fordulóban legyőzték a horvátokat, az újabb siker már a biztos továbbjutással kecsegtetett. Az angol kezdő átlagéletkora 25 év és 31 nap volt, amely a legfiatalabb csapat, amellyel valaha felálltak világversenyen. A fiatalos lendület azonban ezúttal nem jött át, az első félidőben nem volt annyira éles Gareth Southgate csapata, mint Horvátország ellen: a 12. percben a kapufára fejelt, de a gól nem jött össze sem akkor, sem később a szünetig.

A második félidő elején az angolok nagyobb lendülettel kezdtek, de hiába, a skótok taktikája ült a fegyelmezetten visszazáró szélső védőkkel, akiket nem tudtak megkerülni Raheem Sterlingék. Ráadásul a skótok nemcsak kitartóan romboltak, hanem veszélyes helyzeteket is kidolgoztak. A 79. percben azonban tizenegyest reklamálhattak az angolok, Robertson koccantotta össze Sterling lábát, aki elesett, de a játékvezető nem fújt.

Csakúgy, mint 1872-ben az első egymás elleni meccsük, gól nélküli döntetlennel ért véget a 100. Anglia–Skócia tétmérkőzés is, amelynek gól híján a legnagyobb látványossága David Beckham és fia voltak a lelátón:

Mindössze kétszer találták el a kaput a csapatok a meccsen, egyszer az angolok, egyszer a skótok. Utóbbiak jobban örülhettek a döntetlennek, idegenben értékes pontot szereztek, így lesz még tétje az utolsó csoportmeccsüknek Horvátország ellen. És az angolok számára is a csehek ellen, bár ennek ők aligha örülnek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.