Angol–angol párharc a BL-ben

Szoboszlai Dominik kezdő volt, és gólpasszt adott a Napoli ellen, ám a Salzburg így is kiesett az Európa-ligából, és ezért nem lehetett érdekelt a tegnapi sorsoláson. A Bajnokok Ligájában négy angol csapat maradt állva a negyeddöntőkre, közülük kettő, a Manchester City és a Tottenham egymás ellen játszik a négy közé jutásért.

Munkatársunktól
2019. 03. 16. 8:18
Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City
Harry Kane-nek (10), a Tottenham csatárának hazai földön kell harcolnia a továbbjutásért a Manchester City ellen Fotó: Paul Childs Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligájában szerda este lett teljes a negyeddöntők mezőnye. Akkor a Bayern Münchent imponáló futballal idegenben 3-1-re legyőző Liverpool, valamint a által vezérelt Barcelona csatlakozott a korábban már továbbjutott hat csapathoz, a katalánok a Lyont lépték le 5-1-re. A BL történetében harmadszor fordult elő, hogy egy országból négy csapat is szerepel a legjobb nyolc között, a 2007–2008-as, majd a 2008–2009-es kiírás után most is az angol klubok hajtották végre ezt a bravúrt.

Harry Kane-nek (10), a Tottenham csatárának hazai földön kell harcolnia a továbbjutásért a Manchester City ellen
Fotó: Reuters

A sorozatnak ebben a szakaszában már nincsen kiemelés vagy országonként védettség, így várható volt, hogy az UEFA nyoni székházában tegnap délben lezajlott sorsoláson létrejön angol–angol párharc is, és így is lett: a sors a Tottenhamet és a Manchester Cityt hozta össze egymással. A másik manchesteri együttes, a United a Barcelona ellen indulhat harcba, a két csapat legutóbb a 2011-es döntőben találkozott, akkor Messiék nyertek ­3-1-re. A negyedik angol együttes, az ötszörös győztes Liverpool az 1987-es és ­2004-es elsővel, a Portóval mérkőzik meg. A negyedik párban az 1996-os döntő két résztvevője, a Juventus és az Ajax csap majd össze.

A negyeddöntőkben tehát április 9-én Tottenham–Manchester City (3-as számú párharc) és Liverpool–Porto (2) mérkőzések lesznek, a visszavágókat április 17-én rendezik, április 10-én Manchester United–Barcelona (4) és Ajax–Juventus (1) találkozókat láthatunk, ezek visszavágóira pedig április 16-án kerül sor. Kisorsolták a következő kört is, a 3-as negyeddöntő továbbjutója az 1-es győztesével játszik, míg a 4-es összecsapás győztese a 2-es nyertesével találkozik április 30-án és május 7-én.

Az Európa-ligában csütörtökön játszották le a nyolcaddöntők visszavágóit, amelyek egyikén komoly szereplő lett a 18 éves is. A magyar válogatott kerettag játékos kezdő volt a Salzburgban a Napoli ellen, gólpasszt adott, és Ausztriában felsőfokú jelzőkkel beszélnek a teljesítményéről. Csapata 3-1-es győzelme sem volt elég azonban a továbbjutáshoz, az olasz együttes 4-3-as összesítéssel lépett tovább.

A negyeddöntő párosítása (április 11. és 18.): Arsenal–Napoli (1.), Villarreal–Valencia (2.), Benfica–E. Frankfurt (3.), Slavia Praha–Chelsea (4.), Az elődöntőben (május 2. és 9.): az 1. negyeddöntő győztese–a 2. negyeddöntő győztese, a 3. negyeddöntő győztese–a 4. negyeddöntő győztese.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.