A bíró nem látta, de a német védő megharapta Paul Pogbát

Azt is mondhatnánk, hogy foggal-körömmel küzdöttek a német játékosok tegnap Franciaország ellen, ám ez sem vezetett eredményre. Antonio Rüdiger legalábbis odáig ment, hogy alattomos harapással próbálta kordában tartani Paul Pogbát. Nem jött össze: a Manchester United középpályása lett a meccs embere, a franciák pedig 1-0-ra győztek.

Magyar Nemzet
2021. 06. 16. 8:30
POGBA, Paul
München, 2021. június 15. A német Antonio Rüdiger (b) és Robin Gosens (j), valamint a francia Paul Pogba a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Franciaország - Németország mérkõzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 15-én. MTI/EPA/Getty/Alexander Hassenstein Fotó: Alexander Hassenstein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizarr jelenet történt a tegnapi Franciaország–Németország Eb-meccsen , amikor látszólag beleharapott az előtte álló Paul Pogba hátába. A mérkőzés legjobbjának megválasztott francia középpályás egyből reklamált a bírónál, aki azonban nem vette észre az esetet.

– Kicsit belém mart, amit éreztem, ezért szóltam a játékvezetőnek – árulta el a „megkóstolt” Paul Pogba a meccs után. – De nem akartam sárga vagy piros lapot kisírni neki. Nem kapott figyelmeztetést a meccsen, és nem akarom, hogy utólag eltiltsák emiatt. Megöleltük egymást, és ezzel lerendeztük a dolgot.

Rüdiger (balra) végig szorosan követte Pogbát Fotó: MTI/EPA/Getty/Alexander Hassenstein

– Amikor látod Pogba arcán a reakciót, akkor egyértelműen harapásnak tűnik a dolog. Nem értem, hogy mit akart ezzel Rüdiger ebben a helyzetben – értetlenkedett Patrick Vieira, a franciák korábbi világ- és Európa-bajnok középpályása, akihez a Manchester United egykori ír csapatkapitánya, Roy Keane is csatlakozott, ostobaságnak nevezve a dolgot.

Rüdiger újabban a hentes szerepében tetszeleg, hiszen a BL-döntőben a Manchester City és a belga válogatott ásza, orrcsontja tört el a Chelsea futballistájával való, túlontúl is kemény ütközés során. Az eset miatt a német védő elnézést kért a Twitteren, ahol Pogba megharapásáról egyelőre nem ejtett szót.

A leghíresebb harapást a futballban Luis Suárez követte el a 2014-es világbajnokságon az olasz Giorgio Chiellini ellen, és az uruguayi csatár négy hónapra szóló eltiltást, plusz 66 ezer fontos pénzbüntetést kapott a tettéért. Jó kérdés, hogy Rüdiger esetében lesznek-e következményei a harapásnak.

….

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.