Apa lett, mégis pályára lép

A Liverpool és a Bayern öt-öt alkalommal hódította el a trófeát, a Real Madridon, a Barcelonán és a Milanon kívül nincs még klub, amely olyan BL/BEK-pedigrével rendelkezne, mint e két nagy rivális.

Ch. Gáll András
2019. 02. 19. 15:25
Bundesliga - Bayern Munich v Freiburg
SOCCER-GERMANY-BAY-SCF/ Fotó: Andreas Gebert Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool és a Bayern öt-öt alkalommal hódította el a trófeát, a Real Madridon, a Barcelonán és a Milanon kívül nincs még klub, amely olyan BL/BEK-pedigrével rendelkezne, mint e két nagy rivális. A Lyon–Barcelona párharc már egyértelműbbnek tűnik, ott a katalánok a favoritok a labdarúgó BL-nyolcaddöntő mai mérkőzésein.

– Ha valaki tisztában van azzal, mennyire szervezett Jürgen Klopp mindenkori csapata, akkor az én vagyok – nyilatkozta Mats Hummels, a Bayern München 30 éves, 58-szoros válogatott centerhalfja. A bajorok ma az Anfield Roadon játszanak, s a világbajnok védő 2008 és 2015 között a jelenlegi liverpooli menedzser, Klopp keze alatt futballozott a Borussia Dortmund csapatában. Megjósolhatatlan, ki az esélyese a Liverpool–Bayern párharcnak. A Vörösök tavaly BL-döntőt játszottak a Real Madriddal, a Bayern meg – a Bayern, még ha jelenleg csak második is a Bundesliga-tabellán a Dortmund mögött.

Fotó: Reuters

A bajorok a sérült Jerome Boateng és Franck Ribéry (képünkön) nélkül repültek el tegnap délelőtt Liverpoolba. Utóbbi nem sérült, de vasárnap éjjel másodszor is apa lett, ezért egy későbbi járattal követte társait. Arjen Robben, a Bayern 35 éves jobbszélsője tizedik, egyben utolsó évadát játssza a német rekordbajnoknál.

– Sehová nem kötnek olyan keserű emlékek, mint az Anfieldhez. Még a Chelsea-vel 2005-ben és 2007-ben is a Liverpool ütött el bennünket a BL-döntőbe jutástól – mondta a hollandus.

Jürgen Klopp továbbra sem számíthat a védelemben Joe Gomez játékára, és sem szerepelhet eltiltása miatt ma este, ahogy sem a vendégeknél.

Lyonban, a magyar futball számára annyira szép emlékű Parc Olympique Lyonnais-ben fogadják a franciák a Barcelonát. Az Olympique 2010 óta nem tudott meccset nyerni a BL kieséses szakaszában, most sem Bruno Genesio edző csapata az esélyes.

Labdarúgó BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések, mai program: Liverpool–Bayern München (21.00, tv: M4 Sport), Olympique Lyon–Barcelona (21.00, tv: Spíler 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.