A korábbi fradista hátvéd hallani sem akar a bajnokavatásról

Deutsch László a közös halmaz. Az NB I szombati rangadójának főszereplői közül ő az egyetlen, akit a múltja a Ferencvároshoz, a jelene a Puskás Akadémiához köt. A 22 éves labdarúgó nyolc évet húzott le a zöld-fehéreknél, mielőtt 2015-ben Felcsútra igazolt. Az U21-es Európa-bajnokságon is szereplő balhátvéd nem felejtette el a Fradinál eltöltött időszakot, sokat köszönhet egyebek mellett korábbi edzőjének, Dragóner Attilának, de mindent megtesz azért, hogy elhalassza csapatával a bajnokavatást.

Szilágyi
2021. 04. 09. 7:30
null
Deutsch László a Groupama Arénában az egy pontnak sem tudna maradéktalanul örülni Fotó: Barbara Gabriella Forrás: www.pfla.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felcsúton Deutsch László a szezon meglepetésembere: a 22 éves játékos tavaly ilyenkor még nem szagolt bele az NB I légkörébe, ma már arra készül, hogy csapatával együtt elrontsa a Fradi szombatra tervezett örömünnepét. Pedig a hétvégén matematikailag is bebiztosíthatja a bajnoki címvédést a Ferencváros, ha legyőzi a második helyen álló Puskás Akadémiát. Deutsch erről hallani sem akar. – Tisztelem a Fradit, a Pénzügyőr és a Budatétény érintésével érkeztem a klubhoz, ahol nyolc évet töltöttem, a korábbi kiváló védő, Dragóner Attila is sokat foglalkozott velem. De ez nem jelenti azt, hogy ne tennék meg mindent azért, hogy elhalasszuk a bajnokavatást – mondta lapunknak a balhátvéd, aki nemrég az U21-es Európa-bajnokságon is szerepelt. Gólpasszt adott a románok ellen.

Deutsch László okos gólpasszával vezettünk 1-0-ra a románok ellen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A védő szerint a Ferencváros a játékosok egyéni képességei miatt és csapatszinten is kiemelkedik az NB I mezőnyéből, de kontratámadásokkal meglephető a bajnokaspiráns. – A Fradi védelme talán sebezhető, azon leszünk, hogy ezt bebizonyítsuk a pályán – folytatta a fiatal futballista. – Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz annyi lehetőségünk, mint esetleg egy másik csapat ellen, de ha jól gazdálkodunk a helyzeteinkkel, meglepetést szerezhetünk. A döntetlen nem elég nekünk az Üllői úton.

Nem okozott gondot felvennie a ritmust az NB I-ben
Fotó: Pfla.hu

Deutsch tehetségét korán észrevették Felcsúton, annak idején Pintér Attila is szemügyre vette egy-egy edzőmeccs, edzőtábor során, végül a jelenlegi edző, Hornyák Zsolt dobta be a mély vízbe: a balhátvéd tavaly debütált az NB I-ben. A jelenlegi szezonban eddig két Puskás Akadémia–Ferencváros mérkőzést játszottak: tavaly októberben 2-1-re nyert a Fradi hazai pályán, Deutsch végig a pályán volt. A felcsúti 1-1 során a kispadon ült. Adódik a kérdés: elfogadná-e, hogy ha nem kezd, hanem csak csereként száll be szombaton a Groupama Arénában, cserében legyőzné a csapata a Ferencvárost. A válasz egyértelmű – ebben már nagyon profi a fiatalember. – Első a csapat! Nyilván szeretnék minél többet játszani, idővel alapember lenni, de a csapat érdeke a legfontosabb. Szóval, nyerjünk, most az a legfontosabb, nem szeretnénk kiengedni a kezünkből a második helyet.

A kispesti és a diósgyőri NB I-es múltja miatt ismert Mićo Smiljanić védence idővel célba venné a felnőtt válogatottat, és kipróbálná magát külföldön, de egyiket sem sietteti. – a példaképem, egészen elképesztő az a munkamennyiség, amennyit ő fektetett bele a labdarúgásba. Én is szeretek küzdeni, és tudom, hogy még nagyon sokat kell dolgoznom, hogy valóra váltsam az álmaimat. A munkán semmi sem fog múlni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.