Argentína még nyeretlen

Második mérkőzését sem tudta megnyerni Argentína a dél-amerikai kontinensbajnokságon, a Copa Américán, igaz, most legalább nem kapott ki.

Magyar Nemzet
2019. 06. 21. 7:06
Copa America Brazil 2019 - Group B - Argentina v Paraguay
Az ötszörös aranylabdás nem lehetett boldog Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második mérkőzését sem tudta megnyerni Argentína a dél-amerikai kontinensbajnokságon, a Copa Américán, igaz, most legalább nem kapott ki. A Kolumbiától elszenvedett vereség után most Paraguay ellen kellett volna a továbbjutással kecsegtető győzelmet megszerezni, ám az ezúttal is ötlettelenül, gyengén futballozó Lionel Messiék örülhettek az egy pontnak is.

Először akkor volt szerencséjük, amikor a játékvezető nem állította ki a kapusukat, Armanit, aki a térfél közepén rúgott hatalmasat az ellenfél csatárába, és ennek akkor lett jelentősége, amikor 1-1-es állásnál Armani kivédte Gonzáles tizenegyesét.

Az ötszörös aranylabdás nem lehetett boldog
Fotó: Reuters

A vezetést Richard Sánchez szerezte meg Paraguaynak a 37. percben, Messi húsz perccel később egyenlített büntetőből, és ezután már nem változott az eredmény. Messi egyébként pályafutása során ötödször talált be Paraguaynak, mindannyiszor rögzített játékhelyzetből: a négy tizenegyesgólja mellett egy szabadrúgásgólt is jegyez.

Az argentinok továbbra is csoport­utolsók, de ha a harmadik fordulóban legyőzik Katart, akkor jó eséllyel bejutnak a legjobb nyolc közé – ha máshogy nem, akkor a két legjobb csoportharmadik egyikeként.

A B csoport másik meccsén Kolumbia 1-0-ra legyőzte Katart, és ezzel már biztosan a négyes élén végezve jut tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.