Az osztrákok szerbje a macedónok albánjának édesanyját sértegette

Az UEFA vizsgálatot indított Marko Arnautovic provokatív és sértől viselkedése miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 15. 14:48
Ausztria Észak Macedónia
Marko Arnautovic (jobbra) gyógyszere elgurult a gólja után Fotó: Europress/AFP/Justin Setterfield
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított, mert az északmacedónok arra panaszkodtak, hogy az osztrákok támadója, Marko Arnautovic gólöröme közben sértő, nacionalista megjegyzéseket kiabált a két csapat vasárnapi Európa-bajnoki mérkőzésén.

Arnautovic szerezte Ausztria harmadik találatát a 3-1-es sikerrel végződött bukaresti találkozón, majd az ellenfél védője, Ezgjan Alioski felé ordított. Méghozzá szerbül. Nyomdafestéket nem tűrő szavakat, szidta az albánokat és Alioski édesanyját invitálta aktusra.

Hogy érthető legyen a helyzet, nos, Arnautovic édesapja szerb (az édesanyja osztrák). Alioski pedig albán származású, de szerbül ő is ért. Kis balkáni egyveleg.

Arnautovic reakciója a csapattársai körében is kiverte a biztosítékot, az alábbi bejegyzés a bizonyság arra, Alaba csitította a játékost, hogy ünnepeljen már futballistához méltón a színpadias, dagályos szónoklat helyett.

Az UEFA fegyelmi szabályzata szerint minimum tízmeccses eltiltás jár rasszista vagy etnikai sértésért. A 32 éves Arnautovic a közösségi oldalán kijelentette, hogy nem rasszista, és elnézést kért azokért a szavakért, amelyeket a csata hevében mondott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.