Asensio berúgta az ajtót 330 nap után

Marco Asensio jutalomjátéka volt a csütörtök éjszaka játszott Real Madrid–Valencia mérkőzés a La Liga 29. fordulójában. A mallorcai születésű csatár 330 nap után tért vissza súlyos keresztszalag-szakadásából, Zinedine Zidane a 74. percben becserélte, és Asensio harminc másodperc elteltével, első labdaérintéséből a hálóba bombázott. Ilyen visszatérésről álmodik egy labdarúgó!

Ch. Gáll András
Forrás: Marca, As, Mundo Deportivo2020. 06. 19. 10:05
Asensio, Marco
München, 2018. április 25. Marco Asensio, a spanyol Real Madrid játékosa a német Bayern München együttese ellen szerzett gólját ünnepli a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjében játszott elsõ mérkõzésen a müncheni Allianz Arenénában 2018. április 25-én. (MTI/EPA/Ronald Wittek) Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Asensio góljáig csak szenvedett a Madrid. A meccs úgy kezdődött, hogy a Valencia rúgott egy lesgólt. Ha egyáltalán les volt, mert Rodrigo teljesen szabályos helyzetből rajtolt a labdára, Sánchez Martínez játékvezető szerint azonban Maxi Gómez lesen volt, amikor az akció indult, és bár nem ő kapta a labdát, mégis akadályozta állítólag Varane-t abban, hogy közbeavatkozzon... Szóval ezt érvénytelenítették, közben Rodrigo rúgott még egy kapufát is, Kondogbia, majd Ferrán Torres kihagyott egy-egy óriási helyzetet, így érkezett el a szünet gól nélkül.

Benzema két gólt lőtt, Asensio egyet
Fotó: REUTERS/Juan Medina

A második félidő aztán a Madridé volt. Benzema megszerezte a vezetést, majd Zidane elküldte melegíteni Asensiót, aki 2019. július 24-én, még a felkészülés közben szenvedett keresztszalag-szakadást a térdében. Majdnem egy évig tartott a válogatott csatár felépülése, de végre pályára lépett – előtte Zidane szeretetteljesen megsimogatta a 24 éves játékost –, majd Mendy elfutott a bal szélen, visszagurított az alapvonalról, és Asensio tíz méterről, kapásból a bal sarokba vágta a labdát. 2-0.

Harminc másodperc telt el attól a pillanattól fogva, hogy Asensio a pályára került. Amilyen lassú volt a lábadozás, annyira villámgyors a visszatérés.

S hogy Asensio öröme teljes legyen, a végén még adott egy gólpasszt Benzemának, a mezőny legjobbjának. De milyen gólpasszt! A jobbösszekötő helyéről ballal (!) tette középre, a francia parádésan vette át, felpörgette, és beverte 12 méterről. Ezzel lett 3-0, így már mindjárt más, a Marca azt írhatta, hogy a legszebb arcát mutatta a Real Madrid. Az első félidő után ezt a mondatot aligha írhatták volna le...

Visszaállt a kétpontos távolság a Barcelona mögött. Zidane az Eibar elleni satnya második félidő után korholta játékosait, most viszont minden oka megvolt a dicséretre.

Asensio gólja 0.45-nél

La Liga, 29. forduló: Real Madrid–Valencia 3-0 (Gólok: Benzema 61., 86., Asensio 74.), Alavés–Real Sociedad 2-0. Szerdán játszották: Osasuna–Atlético Madrid 0-5, Eibar–Athletic Bilbao 2-2, Real Valladolid–Celta Vigo 0-0. Kedden játszották: Barcelona–Leganés 2-0, Getafe–Espanyol 0-0, Villarreal–Real Mallorca 1-0. Hétfőn játszották: Real Betis–Granada 2-2, Levante–Sevilla 1-1. Az élcsoport: 1. Barcelona 64 pont, 2. Real Madrid 62, 3. Sevilla 51, 4. Atlético Madrid 49.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.