Az angolok csupán pénzbüntetést kaptak a Dánia elleni rendbontásokért

Az Angol Labdarúgó-szövetséget harmincezer euróra (11 millió forint) büntette az UEFA.

Forrás: MTI2021. 07. 10. 16:00
null
London, 2021. július 7. Angol szurkolók a londoni Wembley stadionnál a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság elõdöntõjének Anglia-Dánia mérkõzése elõtt 2021. július 7-én. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Angol Labdarúgó-szövetséget harmincezer euróra (11 millió forint) büntette az európai szövetség (UEFA) a szerdai angol–dán Európa-bajnoki elődöntőn történtek miatt.

Az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testületének szombati indoklása szerint a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés előtt az angol szurkolók egy része bekiabálásokkal megzavarta a dán himnuszt, a meccs alatt pirotechnikai eszközöket használtak, illetve lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt. A dán kapus ennek ellenére kivédte büntetőjét a hosszabbításban, a kipattanót viszont már gólra váltotta a Tottenham Hotspur csatára, aki ezzel eldöntötte a meccset (2-1).

Az angolok az olaszokkal találkoznak a vasárnap 21 órakor kezdődő döntőben, szintén a Wembley-ben.

Az UEFA pénteken százezer euróra és három zárt kapus UEFA-rendezésű mérkőzésre büntette a magyar szövetséget, mert a kontinenstorna budapesti és müncheni találkozóin egyes magyar szurkolók diszkriminatívan viselkedtek. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az európai szövetség két évre felfüggesztette.

Borítókép: Angol szurkolók a londoni Wembley Stadionnál a Anglia–Dánia mérkőzés előtt 2021. július 7-én (MTI/EPA/Andy Rain)

Szijjártó Péter: Pont, mint a kommunizmusban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán reagált az UEFA döntésére, mely szerint a „diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt az UEFA három meccsre bezáratja a Puskás Arénát”.

„Másfél év zártkapuzás után idén júniusban mi, magyarok újra megmutattuk Európának és a világnak, hogy milyen is, amikor igazi futballhangulat van egy futballmeccsen. A négy telt házas budapesti Eb-meccs mindenki számára örök emlék marad” – írta bejegyzésében.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.