Az Australian Open tervezett indulói között két játékos is koronavírusos

Két játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtáblás versenyzői közül.

Forrás: nemzetisport.hu2021. 01. 19. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy húszas éveiben járó nőnél, illetve két, harmincas éveiben járó férfinél kimutatták a kórokozót – utóbbi kettő közül csak az egyik játékos. A február 8-án kezdődő Grand Slam-tornára érkezőkre rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak, a játékosok és kísérőik csak két negatív teszt birtokában léphettek be Ausztráliába, ahol így is 14 napos karantén vár rájuk. Ezt csak napi öt órára, az edzésük idejére hagyhatják el. A játékosok közül 72-en így is teljes karanténba kényszerültek – ugyanis olyan járaton utaztak Ausztráliába, melyen volt koronavírus-fertőzött –, azaz addig egyáltalán nem hagyhatják el szobáikat. A karanténszabályok megszegéséért 20 ezer ausztrál dolláros (4,5 millió forint) büntetés jár. Vasárnapig mintegy 1200 teniszező, edző, kísérő és hivatalos személy érkezett 15 különgéppel a Grand Slam-tornára, őket a 14 napos karantén alatt naponta szűrik. A melbourne-i viadalon három magyar játékos szerepel, Balázs Attila, és

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.