Az Eb-részvétel kapujában a lányok, itthon léphetnek be

A magyar női röplabda-válogatott mindhárom meccsét megnyerte az Eb-selejtező franciaországi szakaszában, így nagyon közel került a sikeres kvalifikációhoz. A férfiaknak viszont ehhez bravúrokra lenne szükségük.

Magyar Nemzet
2021. 05. 10. 7:08
röplabda
Forrás: hunvolley.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hétvége alatt bonyolítják le a férfi- és a női röplabda Európa-bajnokság selejtezőit is. Fél távnál a lányok helyzete kiváló, a fiúk nem kerültek közelebb a bravúrhoz.

A női válogatott Franciaországban lépett pályára. A két könnyebbnek ígérkező meccsét szettveszteség nélkül hozta Jakub Głuszak csapata Izrael és Dánia ellen, a két meccs között pedig 2-1-es hátrányból fordítva Franciaország ellen is nyert a magyar csapat.

– Nagyon nagy lépést tettünk már az első tornán a továbbjutás felé, de még nem értünk el semmit, a következő napokban hasonló odafigyeléssel és munkamorállal kell készülnünk, hogy minél előbb biztosítsuk a kijutást – hangsúlyozta a magyarok lengyel szövetségi kapitánya.

A csoportból az első két helyezett indulhat el az Európa-bajnokságon, amelyet augusztus 18. és szeptember 4. között négy ország (Szerbia, Bulgária, Horvátország, Románia) rendez. Ha Magyarország a második szakaszt győzelemmel kezdi Izrael ellen a Ludovika Arénában, akkor már pénteken garantálttá válik az Eb-részvétel.

A női válogatott eredményei: Magyarország–Izrael 3:0 (18, 14, 12), Magyarország–Franciaország 3:2 (24, -14, -19, 23, 12), Magyarország–Dánia 3:0 (18, 20, 13).

A csoport állása: 1. Magyarország 8 pont, 2. Franciaország 7, 3. Izrael 3, 4. Dánia 0.

A nőkkel ellentétben a férfi válogatott a selejtező első felét vívta hazai pályán, a bravúr azonban nem jött össze. A legutóbbi Eb-t megjárt csapatok közül a fehéroroszok ellen egy, a portugálokkal szemben két szettet tudott szorossá tenni Koch Róbert csapata. A Norvégia elleni győzelemnek köszönhetően az elméleti esély megmaradt az Eb-részvételre, ám ehhez minimum egy, de valószínűleg inkább két bravúrra lenne szükség a második szakasz során Portugáliában, pláne, hogy a férfiak esetében a második hely nem ért biztos Eb-kvótát.

Koch Róbert világosan kifejtette, hogy a sikeres Eb-kvalifikáció nem elvárható a mostani csapattól, a vasárnapi, Portugália elleni meccsben viszont a vereség ellenére sok pozitívumot talált.

– Óriásit léptünk előre ezen a hétvégén mentálisan és taktikailag is. A portugálok ellen láttam először viszont azokat a dolgokat, amiket eddig gyakoroltunk. A fiúk ezen a meccsen átlépték saját árnyékukat, mindamellett, hogy az világos, ez még nem a mi szintünk. Sajnos a játékosoknak komoly technikai hiányosságaik vannak, olyasmikben, amelyeket utánpótláskorukban kellene megtanítani nekik, mert erre itt már nincs idő. Ettől függetlenül többet kaptam a hétvégétől, mint amit vártam, és pozitív érzésekkel zártam ezt a tornát – értékelt a szövetségi kapitány.

A férfiválogatott eredményei: Magyarország–Norvégia 3:1 (-23, 22, 23, 21), Magyarország–Fehéroroszország 0:3 (-21, -15, -12), Magyarország–Portugália 0:3 (-21, 16, -21).

A csoport állása: 1. Portugália 8 pont, 2. Fehéroroszország 7, 3. Magyarország 3, 4. Norvégia 0.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.