Az edző követi Lipcsébe a magyar válogatott ászát

Julian Nagelsmann eladása után a játékosok között is bevált útvonalat választotta a Red Bull: Jesse Marsch a Salzburg helyett az RB Leipziget irányítja a következő idényben.

Magyar Nemzet
2021. 04. 29. 10:22
Jesse Marsch
Szoboszlai és Marsch az ausztriai sikerek után ismét együtt dolgozhat Fotó: Leonhard Foeger Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt korábbi írásunkban már mi is valószínűsítettük, a következő idénytől a Red Bull Salzburg vezetőedzője, Jesse Marsch veszi át a Bayern München által kivásárolt Julian Nagelsmann helyét a német élcsapat, az RB Leipzig kispadján.

Az irány abszolút bevett az energiaital-gyártó csapatainál, majdnem húsz játékos taposta ki, közöttük télen a magyar válogatott ásza, A középpályás makacs sérülése miatt még nem mutatkozhatott be új egyesületében, ahol és alapembernek számít.

Marsch 2015 és 2018 között az MLS-ben szereplő New York Red Bulls vezetőedzője volt, majd egy szezonon keresztül Ralf Rangnick munkáját segítette Lipcsében. A tavalyi és az idei szezonban a Salzburg vezetőedzője volt, ahol másfél éven keresztül számíthatott Szoboszlaira is.

Szoboszlai és Marsch az ausztriai sikerek után ismét együtt dolgozhat Fotó: Reuters/Leonhard Foeger

Az RB Leipzig bejelentést sejtető videójában Szoboszlai neve is felkerült a táblára, mielőtt a távozó vezetőedző monogramja egyetlen tollvonással az érkező szakemberévé alakult át.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.