Az időjárás megengedi, megtartják szombaton a Balaton-átúszást

A rajt Révfülöpön lesz reggel, a cél pedig az 5,2 km teljesítése után a balatonboglári Platán-strandon.

Forrás: MTI2020. 07. 30. 13:24
null
20200530 Balatonfüred Illusztráció Megnyitotta kapuit és várja vendégeit a Kisfaludy Strand A képen: Óhegyi Krisztián fürdik a Balatonban Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló Fotó: Pesthy Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével – a szervezőbizottság úgy döntött, hogy megtartja szombaton a 38. Lidl Balaton-átúszást. A rendezők csütörtöki tájékoztatása szerint ugyanakkor fontos változás, hogy idén nincs lehetőség helyszíni nevezésre.

„Tekintettel az előnevezők magas számára, az esemény napján nem lesz lehetőség helyszíni nevezésre sem Révfülöpön a klasszikus távra, sem Balatonbogláron a féltávra. Az eseményen csak az előzetesen nevezők tudnak részt venni. Nevezni a tízezer fős létszámlimit eléréséig, de legkésőbb péntek délig lehet az oldalon” – áll a közleményben.

Szombatra száraz, napos idő várható erős napsugárzással, a reggeli hőmérséklet 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakulhat. A víz hőmérséklete reggel 25, délután 27 fok körül várható.

A rajt Révfülöpön, a kikötő melletti labdarúgópályán lesz reggel 8-12 óra között, a cél pedig az 5,2 km teljesítése után a balatonboglári Platán-strandon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.