Az igazi profi

Olvasgatva a Bristol City szurkolóinak a reakcióját Nagy Ádám szombati bemutatkozásáról, világosan kiderül, a középpályás nem csupán a pályán nyújtott teljesítményével győzte meg a bristoliakat.

2019. 08. 13. 12:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak nézett nagy, csodálkozó szemekkel. Egy perce azon panaszkodott, hogy a menedzsere nem szerez neki külföldi csapatot, pedig szerinte a Bundesliga kettő szintjét már megüti, és szívesen futballozna ott. Arra a kérdésre, hogy ezek szerint ugye beszél németül, kissé megütközve felelt nemmel, arra pedig, hogy mégis milyen nyelvet beszél, érkeztek válaszként a nagy, csodálkozó szemek. Az amúgy tehetséges futballista kamaszkora óta álmodozott nyugati szerződésről – mellesleg azóta sem jött össze neki –, és azt hitte, ez úgy működik, hogy majd játszik, jön egy ügynök, elviszik, belép az öltözőbe, ’pot kívánok!, mondja majd, és máris sínen van.

Persze egy futballistánál a futballtudás az alap, ám nem minden. Amikor Gera Zoltán tizenöt éve a West Bromwichba igazolt, az akkori klubelnök nem volt elragadtatva egy magyar szerződtetésétől, de amikor megjelent egy fiatalember a tikkasztó hőség ellenére öltönyben és nyakkendőben, angolul kezdett el társalogni, tudta, komoly emberrel akadt dolga. Gera legenda lett Birminghamben.

Olvasgatva a Bristol City szurkolóinak a reakcióját szombati bemutatkozásáról, világosan kiderül, a középpályás nem csupán a pályán nyújtott teljesítményével győzte meg a bristoliakat, akik az érkezésének a hírére még fanyalogtak. Számukra a magyar futball jelene nem bizalomgerjesztő, fogalmuk sem volt, ki ez a Bolognából érkező játékos, akinek eddig még a létezéséről sem hallottak, majd megjelent a Bristol City honlapján egy fiatalember, aki a vele készített videón választékos angolsággal, felkészülten beszélt imádott klubjuk múltjáról, jelenéről és a céljairól, amivel kinyitotta a szívüket, a játékát látván pedig már be is zárták oda őt.

Tehát tetszik vagy sem, a futballista ma már termék, amit el kell adni, profivá pedig nem a fizetés tesz bárkit is. A legszebb az a hozzászólás, amelynek a szerzője segítséget kér. Magyarul ugyan nem tanulna meg, de tudni akarja, hogyan kell kiejteni helyesen azt, hogy Nagy. Egyszerűen szeretné ezzel megtisztelni ezt a remek fickót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.