Az MTVA után új csatornára kerülnek Michelisz Norbert futamai

A FIA WTCR, azaz a túraautó-világkupa promótere, a Eurosport Events és a Sport TV megállapodásának köszönhetően 2020-tól a túraautó-világkupa (FIA WTCR) – amelynek aktuális bajnoka Michelisz Norbert – versenyeit immár a Sport TV csatornán láthatjuk itthon.

2020. 07. 09. 11:17
null
Michelisz Norbert szó szerint a sportág trónjára ülhetett Fotó: Florent Gooden Forrás: FIA WTCR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Sport TV kiemelt figyelmet szentel a szeptemberben induló FIA WTCR-sorozatnak, amely reményeink szerint ismételten magyar sikerrel zárul majd. Az autósport globális szakágai közül a WTCR rendelkezik a legtöbb magyar kapcsolattal, hiszen a címvédő mellett Tassi Attila és a Zengő Motorsport is képviseli hazánkat. Ráadásul az aktuális szezon hat versenyhétvégéje között ott van a magyar is, amelyet októberben rendeznek a Hungaroringen, a szlovák verseny pedig Dunaszerdahely közelében lesz” – közölte csütörtökön a Sport TV.

A szerződés a 2020 és 2021-es szezonról szól, de a Sport TV-nek opciós joga lesz a 2022-es idényre is. Minden futam élőben kerül képernyőre, a Sport 1-en vagy a Sport 2-n az élő közvetítések mellett összefoglalók és kísérőműsorok is láthatók lesznek. A megállapodás nem kizárólag a WTCR-t érinti, hanem a Eurosport Events elektromos autóknak szervezett Pure ETCR sorozatát is.

Michelisz Norbert 2019-ben szó szerint a sportág trónjára ülhetett
Fotó: FIA WTCR

– Ez remek hír a WTCR-nek, illetve a WTCR Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában élő szurkolóinak. Köszönjük az MTVA eddigi támogatását, élveztük az együtt töltött időt. Most már alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk a Sport TV-vel, és hogy a csatornai nézőit akciódús versenyekkel kápráztassuk el. A magyar tehetségek jelenléte óriási áldás a WTCR-nek, és a magyar, illetve a szlovák futam miatt is tökéletes partnerei lehetünk egymásnak a Sport TV-vel – fogalmazott François Ribeiro, a Eurosport Events vezetője, a WTCR promótere.

– Örömmel tölt el, hogy a WTCR-t a Sport TV közvetíti a következő években. Címvédőként ez természetesen egy különleges év lesz számomra, és nagyon boldoggá tesz, hogy megoszthatom mindezt azokkal a nézőkkel, akik otthonról követik a versenyeket. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal magyar tehetségeknek segítség, hogy nagyobb jelenlétet kapnak, és hogy jobban megismerhetik őket a szélesebb nézői bázisnak köszönhetően – nyilatkozta a WTCR 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.