Az UEFA bejelentette a 2021-es, a 2022-es és a 2023-as BL-döntő helyszínét

2019. 09. 24. 20:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Szentpétervárt, Münchent és a londoni Wembley Stadiont jelölte ki a Bajnokok Ligája-döntő helyszínének 2021-re, 2022-re, illetve 2023-ra.

Az UEFA a végrehajtó bizottság keddi, ljubljanai ülését követően jelentette be a rendező arénákat. Korábban évente jelölte ki a BL-finálék helyszíneit.

A szentpétervári stadion a Zenit, a müncheni a Bayern, míg a londoni az angol válogatott otthona. Mindhárom létesítmény rendezője lesz a 2020-as Európa-bajnokságnak, amelyre 12 ország egy-egy városában – köztük Budapesten – kerül sor.

Az Európa-liga és az Európai Szuperkupa esetében csak a 2021-es helyszínt jelölte ki az UEFA: előbbi döntőjének a sevillai Ramon Sanchez Pizjuan Stadion, utóbbi mérkőzésnek Észak-Írország belfasti nemzeti stadionja ad otthont.

Jövőre Isztambulban lesz a BL fináléja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.