Az Újpest kicsikarta az ünneplést

Az Újpest fordulatos, már elveszni látszó mérkőzés megnyerésével állt ki a szurkolók által a pokolba kívánt vezetőedző, Nebojsa Vig­n­jevics mellett az NB I 6. fordulójában. Egyre nehezebb helyzetben van a Honvéd, a Diósgyőr pedig újra győzni tudott Feczkó Tamással a kispadon. A csütörtökön Barcelonában Európa-liga-találkozót játszó FTC fölényes paksi sikerrel hangolt az Espanyol-meccsre.

2019. 09. 16. 15:09
null
Feczesin Róbert (előtérben) két gólt rúgott a Debrecennek Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig úgy tűnt, csak a felvezetéshez társul ünneplés. Akkor is a veretes múlt kapott őszinte tapsot: az újpestiek egyik legendás játékosa, Tóth András szeptember 5-én töltötte be a 70. életévét, és a klub egy 70-es számú, a nagyszerű középpályás nevével ellátott mezzel ajándékozta meg. Ezt leszámítva minden a keserűségről szólt, a lilák elkeseredett hívei például egy hatalmas molinót feszítettek ki, amelyen ez állt: „Nincs címer, nincs eredmény, nincs szurkoló. Mi lesz veled, Újpest?” Emellett hangot is adtak annak a véleményüknek, hogy Roderick Duchatelet klubtulajdonost és Nebojsa Vignjevics vezetőedzőt a pokolba kívánják, ezt a héten egy ankéton is hangsúlyozták, hozzátéve, hogy felfüggesztik a szurkolói tevékenységüket, mert „nincs normális klubvezetés, nincs értékelhető igazolás, nincsenek épkézláb játékosok a csapatban, nincsenek eredmények”.

Amikor pedig a Debrecen a 85. percben másodszor is vezetést szerzett, és felsejlett az őszi idény negyedik veresége, senki sem hihette, hogy nem torkollik a mérkőzés látványos tüntetésbe – kivéve a csapatot. A játékosok a reménytelen helyzet ellenére sem adták fel, és Feczesin Róbert két góljával fordítottak. Így aztán mégiscsak ünnepléssel zárult a meccs.

– Iszonyatos feszültségben telt a mérkőzés, és sokan voltak ma a stadionban, akik elsősorban nem a találkozóra voltak kíváncsiak, nem a végkifejlet érdekelte őket – kesergett a szerb edző, hozzátéve, hogy esze ágában sincs lemondani.

Feczesin Róbert (előtérben) két gólt rúgott a Debrecennek
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Kozma Mihály szeptember 1-jén lett 70 éves, a kispesti legenda is egy 70-es Honvéd-mezt kapott egykori klubjától – de Tóth Andrással ellentétben őt az utódok nem örvendeztették meg győzelemmel. A bajnokságban még százszázalékos Mol Fehérvár ezúttal is nyert, a Bp. Honvéd pedig nagy bajban van, hiszen ezzel már az ötödik vereségét szenvedte el, és kiesést jelentő helyen áll. Giuseppe Sannino vezetőedző ennek ellenére büszke volt a csapatára, amely szerinte többnyire remekül futballozik, most is ezt tette, csak éppen nem rúg elég gólt – ebben a sportágban ez meglehetősen gyatra érvelés. Feczkó Tamás, a DVTK új mestere jóval életrevalóbb elképzeléssel próbálja megmenteni együttesét, amely végre ismét nyerni tudott: „Csapatom tökéletes célfutballt mutatott be” – ismerte el.

És ezért Diósgyőrben nyilván senki sem haragszik rá.

NB I, 6. forduló

Paks–Ferencváros 0-4 (0-3), Paks, 2680 néző, jv.: Pintér Cs. Gólok: Zubkov (33.), Nguen (36.), Varga R. (11-esből 45., 83.). Újpest–Debrecen 3-2 (0-1), Illovszky Rudolf Stadion, 2548 néző, jv.: Erdős. Gólok: Koszta (74.), Feczesin (87., 11-esből 94.), illetve Garba (23.), Adeniji (85.). Honvéd–Mol Fehérvár 0-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3104 néző, jv.: Kassai. Gól: Hodzic (82.). Kisvárda–Mezőköved 1-2 (0-1), Kisvárda, 2520 néző, jv.: Bognár T. Gólok: Tischler (48.), illetve Zivzivadze (12., 63.). Puskás Akadémia–Kaposvár 2-0 (0-0), Pancho Aréna, 1022 néző, jv.: Farkas Á. Gólok: Vanecek (47., 49.). Diósgyőr–Zalaegerszeg 1-0 (1-0), Diósgyőr, 2961 néző, jv.: Iványi. Gól: Brkovics (38.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.