Azerbajdzsán az első házigazda, amely nem lesz résztvevő az Európa-bajnokságon

A csütörtöki játéknapon eldőlt, hogy Azerbajdzsán biztosan nem lesz ott a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon: a torna történetében a Kaszpi-tengeri országé az első olyan válogatott, amely házigazda lesz, de nem vehet részt a versenyben.

Forrás: MTI2019. 11. 15. 12:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok csoportjában szereplő és ott utolsó azeriek „kiesése” azután vált biztossá, hogy Koszovó kikapott Csehországban, mert így már a pótselejtezőben sem léphet pályára a csapat. A D divízióból Koszovó mellett Georgia és Fehéroroszország lesz résztvevője a jövő márciusi négyes tornának, a negyedik helyért Észak-Macedónia és Luxemburg küzd.

Azerbajdzsán a jövő évi, 12 országban – köztük Magyarországon – sorra kerülő Eb egyik társházigazdája. A főváros, Baku három csoportmeccs és egy negyeddöntő helyszíne lesz.

Az azeriek búcsújával az is biztossá vált, hogy az olaszok mindhárom csoportmeccsüket, köztük a június 12-ei nyitómérkőzést Rómában játsszák majd.

Az Eb csoportjainak sorsolását november 30-án tartják Bukarestben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.