Babos maradt az egyetlen női játékosunk, aki idén eljuthat Melbourne-be

Jani Réka Luca és Gálfi Dalma kiesett az Australian Open Dubajban rendezett selejtező tornáján, Babos Tímea viszont még küzdhet az Australian Open főtáblájáért.

Magyar Nemzet
2021. 01. 10. 12:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jani Réka Luca és Gálfi Dalma is elbúcsúzott az Australian Open selejtezőjének első fordulójában. A rendhagyó módon Dohában rendezett kvalifikáció első körében Jani az indiai Ankita Raina ellen szenvedett 6:2, 6:2-es vereséget két szettben. A ranglista 206. helyén álló játékos mindkét szettben elveszítette az első két adogatójátékát, így nem volt esélye a győzelemre.

Gálfi Dalmának annál inkább: ő az orosz Anna Kalinszkaja ellen játszott, és egy viszonylag simán elbukott első játszma után a másodikban 0-3-ról fordított, rövidítésben megnyerte a szettet. A harmadik felvonásban csak 3:3-ig volt esélye, onnantól kezdve csak az orosz nyert játékot, így nem lehetett más a vége, mint vereség: Kalinszkaja nyert 6:4, 6:7, 6:3-ra.

sikerrel vette a kvalifikáció első akadályát, az Australian Open főtáblájához három győztes meccs szükségeltetik, a párosban négyszeres Grand Slam-győztesnek ebből már egy megvan. A világranglista 115. helyén álló, soproni születésű versenyző 76 perces mérkőzésen, 6:3, 6:3-ra nyert az orosz Marina Melnyikova ellen. Babos kilenc kettős hibát és három ászt ütött a találkozón.

A magyar játékos legutóbb szeptember közepén nyert meccset egyesben, azóta sorozatban négyszer veszített. Következő ellenfele a francia Tessah Andrianjafitrimo (254.) lesz.

A férfiaknál és Balázs Attila tagja a top 100 mezőnyének, alanyi jogon főtáblásak az idei Australian Openen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.