Babos Tímea a US Open főtáblájára jutott

Forrás: MTI2019. 08. 24. 1:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a harmadik mérkőzését is megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így a főtáblára jutott.

A világranglista 112. helyén álló játékos előbb a japán Nara Kurumit, majd a spanyol Lara Arruabarrena Vecinót, végül pénteken az amerikai Varvara Lepchenkót győzte le.

Az első szettben 1:1 után Babos elveszítette a szervajátékát, de ezt követően rögtön vissza is nyerte, majd a rövidítésben jobbnak bizonyult ellenfelénél, így 69 perc alatt játszmaelőnybe került. Az 55 perces második felvonásban az üzbegisztáni születésű, ukrán származású Lepchenko kétszer, Babos viszont háromszor nyerte el riválisa adogatójátékát, és a magyar teniszező a második meccslabdájának értékesítésével biztosította, hogy nyolcadik alkalommal is főtáblás lesz a New York-i Grand Slam-tornán.

Babosnak háromszor volt kettős hibája a mérkőzésen, viszont hét ászt szervált. A két játékos ötödször találkozott egymással, és mind az ötször a magyar teniszező győzött.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, és izgultam is. Most más volt a helyzet, mint a második fordulóban: én voltam az, aki korábban nem kapott ki az aktuális ellenfelétől” – nyilatkozta saját honlapján Babos.

A jelenlegi legjobb magyar női teniszező úgy fogalmazott, ellenfele némileg meglepte, mert taktikát változtatott a korábbi meccseikhez képest, de nagyon örül, hogy valahogy „kigyűrte, kiküzdötte” a győzelmet.

Babos ellenfele a főtábla első fordulójában a 28. helyen kiemelt spanyol Carla Suárez Navarro lesz, aki pályafutása legjobbjaként 2016 februárjában hatodik volt a világranglistán. Eddig két WTA- és hat ITF-versenyt nyert, az US Openen 2013-ban és 2018-ban negyeddöntős volt.

A két játékos eddig négyszer találkozott, és mind a négyszer Suárez Navarro nyert.

Stollár Fanny hétfőn, Bondár Anna pedig kedden búcsúzott a selejtezőben a US Openen, amelynek főtábláján magyarként egyedül indul alanyi jogon.

Eredmény, selejtező, 3. forduló: Babos Tímea (19.)-Varvara Lepchenko (amerikai, 11.) 7:6 (7-5), 6:4

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.