Babos még keresi, Mladenovic talán már meg is találta az új partnerét

Egyelőre csak az biztos, hogy idén nem lesz címvédés a női párosoknál a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen. Minden más a fantázia szüleménye. Kristina Mladenovic tegnap tájékoztatta Babos Tímeát arról, hogy lábsérülése miatt nem vállalja a páros szereplést az év első Grand Slam-versenyén. Francia források szerint Babos partnere egyesben rajthoz áll Melbourne-ben, és amennyiben az első héten búcsúzik, február 13-tól benevez a Philipp Island Trophy elnevezésű WTA-versenyre, amelyet szintén Melbourne-ben rendeznek meg. A négyszeres Grand Slam-bajnok magyar teniszező értetlenül áll az események előtt.

2021. 02. 03. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két kudarcélmény egy napon soha nem lélekemelő egy sportoló életében. mentségére legyen mondva, hogy a kettő közül csak az egyikről tehet. A készülő világranglista 115. helyén álló magyar játékos tegnap 6:4, 6:4-re kikapott a rangsorban 44. (2018 szeptemberében még a negyedik) francia Caroline Garcia ellen a Gippsland Trophy elnevezésű melbourne-i kemény pályás tenisztorna második fordulójában. A Garcia elleni mérkőzés a pályán dőlt el – a miheztartás végett ezért a vereségért Babosnak nem is kellett oly nagyon bosszankodnia; Garcia minőségi ellenfél, a 6:4, 6:4 kiegyenlített mérkőzést feltételez.

A kieséssel még nem volt vége a napnak, ekkor aligha sejtette a párosban négyszeres Grand Slam-győztes teniszező, hogy betoppan hozzá a páros partnere, Kristina Mladenovic és közli vele, hogy a lábsérülése miatt nem tudja vállalni az indulást a jövő héten kezdődő Australian Openen.

– Természetesen nagyon csalódott vagyok, hiszen az elmúlt három évben háromszor döntőztünk, és kétszer nyertünk is az Australian Openen. Arcul csapott a döntés, váratlan volt és egy kicsit érthetetlen is. Az elmúlt két hétben becsülettel készültünk, együtt csináltuk a karanténedzéseket. Ezzel együtt mihamarabbi gyógyulást kívánok Kikinek, hogy újra együtt tudjunk szerepelni és nyerni – a 27 éves soproni teniszező a kommunikációs menedzserén keresztül osztotta meg lapunkkal a véleményét.

Tavaly meg sem álltak a melbourne-i tornagyőzelemig
Fotó: MTI/EPA-AAP/Michael Dodge

A címvédő Babos, Mladenovic duó a megbeszélés után visszalépett a jövő héten kezdődő versenytől, és értelemszerűen a felvezető tornán, a Yarra Valley Classicon sem indul. Francia sajtóhírek szerint Mladenovic egyesben mindenképpen rajthoz áll az Australian Openen, és ha az első héten kiesik, akkor február 13-tól játszik a Philipp Island Trophy elnevezésű WTA-versenyen. A pikáns részlet mellett nem mehettünk el szó nélkül. Ezért is kérdeztük Babos Tímeától, hogy a Mladenoviccsal ápolt emberileg is rendkívül szoros baráti kapcsolat változott-e az elmúlt az időszakban. A magyar játékos erre nem válaszolt. Azt viszont elmondta, hogy nem lesz könnyű dolga páros partnert találni kevesebb mint egy héttel az Australian Open rajtja előtt. – A korai nevezések lezárultak, a legtöbb játékosnak már van párja, így a választás nem lesz egyszerű és nyilván nem egy Babos, Mladenovic duó fog állni a háló túloldalán, ami az ellenfeleknek nagy könnyebbséget jelent. Ennek ellenére abban bízom, hogy sikerül jó társat találni a következő két napban, akivel a körülményekhez képest jól szerepelhetek.

Még nem látunk tisztán, de talán nem a valóságtól elrugaszkodott gondolat, hogy a nyári tokiói olimpia közeledtével a Francia Olimpiai Bizottság kecsegtető ajánlattal kereste meg Kristina Mladenovicot, hogy a bosnyák és szerb származású teniszező a hazáját képviselje a nyári játékokon. Mladenovic egyéni ranglistás helyezése alapján erre nem biztos, hogy egyesben lenne esélye, párosban tudna inkább érvényesülni. Tokióban – ahogy az eddigi olimpiákon – csak egy nemzetbeliek alkothatnak egy párost, így Mladenovic még akkor sem indulhatna Babossal, ha akarna. A francia játékosnak néhány hónapja van/lesz/lenne összeszokni egy francia versenyzővel, könnyen lehet, hogy ezért került kellemetlen helyzetbe Babos Tímea.

Nem az idei az első Grand Slam-torna, amikor a Babos, Mladenovic duó nem a pályán fejezi be a versenyt. A tavalyi US Openen Mladenovicot azért zárták ki, mert egyike volt annak a tizenegy teniszezőnek, aki kapcsolatba került a koronavírusos francia Benoit Paire-rel. Idén egy sérülés akadályozta meg a négyszeres Grand Slam-győztes párost a címvédésben. Vajon meglesz-e valaha az ötödik közös trófeájuk...?

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.