Babosék búcsúja a US Openen

Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosa nem jutott elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Forrás: MTI2019. 09. 04. 7:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első helyen kiemelt magyar, francia kettős a keddi negyeddöntőben a Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty fehérorosz, ausztrál duótól kapott ki.

A torna eredményközlője szerint az első szettet még úgy is meglepően simán nyerték meg Babosék, hogy elveszítették az egyik szervagémjüket, ezt ugyanis ellensúlyozta, hogy háromszor vették el a rivális adogatójátékát. A második játszma kiegyensúlyozott ütközetet hozott, amelyben egy-egy brékkel jutottak el a felek a végjátékig. Ott Azarenkáék 6:5-ös vezetésnél három brék- és játszmalabdához jutottak, amelyből a másodikat kihasználták, így egyenlítettek. A döntő szettben Babosék 4:0-as hátrányba kerültek, és egy brékkel szépítettek ugyan, de már nem volt számukra visszaút.

Az 1 óra 48 perces találkozón Babosék négy ászt ütöttek és öt kettős hibát vétettek, ellenfelük kiszámíthatóbban, de biztosabban szervált: a rivális egy ász mellett nem ütött kettős hibát. A statisztikában a döntő különbséget a ki nem kényszerített hibák jelentették: amíg Baboséknak 34 ilyen volt, addig az ellenfélnek 22.

Eredmény

női páros, negyeddöntő:

Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty (fehérorosz, ausztrál, 8.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 2:6, 7:5, 6:1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.