Babosék gigászi csatában jutottak a Roland Garros döntőjébe

A francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson a női párosok elődöntőjében a második helyen kiemelt, címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia páros 6:2, 4:6, 7:5-re legyőzte a negyedik helyen rangsorolt Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková cseh kettőst, így bejutott a fináléba. Babosék a hatodik meccslabdájukat értékesítették.

2020. 10. 09. 14:44
BABOS Tmea
Párizs, 2020. szeptember 29. Babos Tímea a román Ana Bogdan ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság nõi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. szeptember 29-én. Fotó: Yoan Valat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés az eredeti kiírás szerint pénteken 11 órakor kezdődött volna a Suzanne Lenglen pályán, de Párizsban ekkor esett az eső. Szerencsére az égiek megkegyelmeztek, és közel egyórás csúszással ugyan, de kezdődhetett a meccs. rögtön hozta is az adogatását, bár az ellenfélnek két bréklabdája is volt. 2:1-nél Siniaková elveszítette az adogatójátékát, de utána Babos is a magáét, ráadásul semmire, ami azért kellemetlen volt. Krejcíková adogatásánál azonban a magyar–francia kettős volt a jobb. Mladenovic hozta a saját szervagémjét, nem így Siniaková, így Babosék 6:2-re nyerték az első szettet 34 perc alatt.

Majd a másodikban 2:0-ra elhúztak, de ekkor jött egy kisebb, majd egy nagyobb hullámvölgy. Babosék 3:2-re még vezettek, innen azonban az ellenfél 5:3-ra fordított, 5:4-nél pedig az egyéniben nyolcaddöntőig jutott Krejcíková a szettért adogathatott. S ezt meglehetősen magabiztosan tette, a második játszmát 36 perc alatt 6:4-re a csehek nyerték meg.

Krejcíkováék az idei Roland Garroson már kétszer is fordítottak szetthátrányból, és most is erre készültek. A harmadik játszmában, miként az első kettőben is, Babos kezdte az adogatást, becsúszott egy kettős hiba neki, de Mladenovic is sokat hibázott a hálónál. Vért kellett izzadniuk, hogy két bréklabdát hárítva megnyerjék a gémet. Krejcíková bezzeg nagyon belejött a játékba, de Siniaková is feljavult, és az ötödik játékban elvették Mladenovic adogatását (2:3). A következő gémben Krejcíková szervajátékánál Babos és Mladenovic hatalmasat küzdött, kiegyenlített, kezdődhetett miden elölről (3:3). Sorban Mladenovic, Siniaková és Babos is hozta az adogatását, 5:4-nél pedig Krejcíkovának a versenyben maradásért kellett adogatnia. 15-15-nél Babos egy lecsapást a hálóba vágott, ám rögtön javított, 30-30-nál két labdára volt a döntő. Krejcíková elrontott átemelése után pedig csak egyre, meccslabda, de elszállt, Babos tenyeres returnje hosszú lett. A csehek pedig 5:5-re egyenlítettek. Mladenovic adogatása után 6:5 lett „ide”, Siniaková a rövidítést szerette volna kiharcolni. 40-15-ről 40-40, adogatóelőny után pedig fogadóelőny, újabb meccslabda. Ezt most Mladenovic rontotta el, azonban jött a harmadik, ezt Krejcíková hárította. Babosék előtt ott volt a negyedik esély, honfitársnők sajnos nem élt vele. Az ötödik meccslabdát Babos szélesre ütötte, Siniaková kettős hibája után a hatodik meccslabdát viszont Mladenovic értékesítette, egy finom röptével lezárta a 78 perces harmadik szettet (7:5), s így a két és félórás mérkőzést is.

A Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros 6:2, 4:6, 7:5-re győzött, a döntőt pedig vasárnap 11.30-kor játssza. Babosék – akik idén már az Australian Openen diadalmaskodtak – a fináléban az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk (chilei, amerikai, 14.) duóval találkoznak.

Roland Garros, női páros, elődöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova (cseh, 4.) 6:2, 4:6, 7:5

Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk (chilei, amerikai, 14.)–Nicole Melichar, Iga Swiatek (amerikai, lengyel) 7:6 (7-5), 1:6, 6:4

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.