Babosék újra a döntőben

Az már biztos, hogy a férfi egyesben nem a világelső emeli magasba a tró­feát, az elődöntőben a spanyol Rafael Nadal négy szettben kikapott Dominic Thiemtől.

Magyar Nemzet
2020. 01. 30. 9:45
Tennis Australian Open 2020
Az osztrák négy játszmában nyert Fotó: MTI/EPA/Michael Dodge
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatban harmadszor jutott döntőbe női párosban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon és Kristina Mladenovic, a második helyen kiemelt magyar, francia duó a legjobb négy között tegnap 7:5, 6:2-re verte a tajvani Csan Hao-Csing, Csan Latisa kettőst.

– A Csan testvérek pingpong teniszt játszanak, egy centire a hálótól, és az első szettben voltak is nehézségeink, de ezeken sikerült túllendülnünk. Fekszik nekünk ezt a pálya – nyilatkozta a 2018-as döntőben a társával győztes, a tavalyiban alulmaradó Babos, aki a pénteki fináléval kapcsolatban megjegyezte: az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strýcová tajvani, cseh páros biztosan nem őket választotta volna ellenfélül, mivel az év végén legyőzték őket a sencseni vb-döntőben. Igaz, a wimbledoni elődöntőben Strýcováék kerekedtek felül.

Az osztrák négy játszmában nyert
Fotó: MTI/EPA/Michael Dodge

Az már biztos, hogy a férfi egyesben nem a világelső emeli magasba a tró­feát, az elődöntőben a spanyol 7:6 (7-3), 7:6 (7-4), 4:6, 7:6 (8-6)-ra kikapott Dominic Thiemtől (5.). A 26 éves osztrák játékos ellenfele az elődöntőben az új hullám másik képviselője, a 22 éves német Alexander Zverev (7.) lesz, aki 1:6, 6:3, 6:4, 6:2-re verte a svájci Stanislaw Wawrinkát; a másik ágon pedig jön a Novak Đoković (szerb, 2.)–Roger Federer (svájci, 3.) csúcstalálkozó. A nőknél Ashleigh Barty (ausztrál, 1.)–Sofia Kenin (amerikai, 14.) és Simona Halep (román, 1.)–Garbiñe Muguruza (spanyol) elődöntőkre kerül sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.