Bajnok a Juve, no de hányadszor?

Vasárnap éjféltájban elkezdődhetett az ünneplés Torinóban, persze csak szurkolók nélkül.

Ch. Gáll András
2020. 07. 27. 7:37
null
Torino, 2020. július 27. A Juventus játékosai, miután 2-0-ra gyõztek a Sampdoria ellen az olasz elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. július 26-i mérkõzésén a torinói Allianz Stadionban, és ezzel egymás utáni kilencedik bajnoki címûket nyerték meg. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco Fotó: Alessandro Di Marco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap éjféltájban elkezdődhetett az ünneplés Torinóban, persze csak szurkolók nélkül, mert a Juventus 2-0-ra legyőzte a Sampdoriát a Serie A 36. fordulójának zárómeccsén, és ezzel két fordulóval a vége előtt behozhatatlan, hétpontos előnyt szerzett a második helyen álló Internazionale előtt. És hogy az előző mondatban feltett kérdést értelmezni tudjuk: hivatalosan a harminchatodik bajnoki címe ez az Öreg Hölgynek – megszakítás nélkül a kilencedik –, a Juve-szurkolók azonban harmincnyolcat számolnak, mert nem vesznek tudomást arról, hogy a calciopoli, a bundabotrány miatt elvettek két scudettót a torinóiaktól.

Az ünnepléshez szükséges győzelmet viszonylag könnyen húzták be Maurizio Sarri mester fiai. a 45. percben szerzett vezetést, méghozzá teljesen eredeti módon. Nem ő végezte el 18 méterről a szabadrúgást, hanem a bosnyák Miralem Pjanic, aki viszont mindenkit becsapva legurította a tizenhatoson belül helyezkedő portugálnak, aki 14 méterről, laposan a bal sarokba helyezett.

A másodikat Bernardeschi rúgta, mégpedig úgy, hogy egy Higuaín által indított kontra végén Ronaldo lövése kijött a kapusról, Bernardeschi arra járt, és bepofozta a labdát, 2-0. Ez is maradt a végeredmény, mert a 89. percben Ronaldo a lécre bombázta a tizenegyest. Ez volt az első elhibázott büntetője az idényben tizenkét értékesített után.

Ronaldo az égre nézett a kihagyott tizenegyes után, ami nem is csoda, mert így füstbe mehet az Aranycipője. Jelenleg ugyanis (Bayern München) és Ciro Immobile (Lazio) vezeti a legjobb európai gólszerzők listáját 34-34 góllal, míg Ronie-nak 31 van. Igaz, Itáliában még két forduló hátra van, könnyen lehet, hogy a lengyel centert a végén letaszítják a trónról.

Most már csak egyetlen kérdést kellene eldönteni: bajnok a Juve, no de hányadszor?

Serie A, 36. forduló: Juventus–Sampdoria 2-0. Az élcsoport: 1. Juventus 83 pont – már bajnok, 2. Internazionale 76 – már BL induló, 3. Atalanta 75 – már BL induló, 4 Lazio 75 – már BL induló, 5. AS Roma 64, 6. AC Milan 60, 7. Napoli 59.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.