Giroud gyönyörű ollózós góllal mentette meg az estét + videó

Lépéselőnybe került a Chelsea az Atlético Madriddal szemben, miután 1-0-ra győzött Bukarestben, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

Magyar Nemzet
2021. 02. 23. 23:06
Olivier Giroud
epa09032665 Chelsea‚Äôs Olivier Giroud (L) scores the opening goal during the UEFA Champions League round of 16, first leg soccer match between Atletico Madrid and Chelsea FC in Bucharest, Romania, 23 February 2021. EPA/ROBERT GHEMENT Fotó: ROBERT GHEMENT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó első pillanatai parázs összecsapást vetítettek előre, ugyanis Mason Mount már egy perc elteltével besárgult, s csapata, a Chelsea Édouard Mendy kapusnak köszönhetően majdnem összehozott egy gólt az Atlético Madridnak.

Ehhez képest aligha lehetett volna szürkébb a folytatás: a kezdeti izgalmak után leült a meccs, s a mezőnyben folyt a játék. Helyzetekig is alig-alig jutottak a felek, a szünetig a kaput csak a Chelsea találta el, azt is mindössze két alkalommal.

A második félidőben sem változott a játék képe, a játékrész közepéig alig akadt néznivaló. a 68. percig talán a labdával sem találkozott, de akkor berobbant, és igazi szuperhős módjára megmentette a már-már unalomba fúló estét. A madridi Mario Hermoso a francia csatár elé „mentette” a labdát, aki senkitől sem zavartatva, gyönyörű mozdulattal a kapuba ollózta azt. Először úgy tűnt, hogy les miatt Felix Brych játékvezető érvényteleníti a találatot, de végül rövid videóbírózás után megadta a gólt, hiszen nem angol, hanem spanyol lábról került Giroud elé a játékszer.

 

 

A mérkőzés egyetlen értékelhető pillanata tehát nem maradt jutalom nélkül, és a Chelsea lépéselőnybe került a negyeddöntőért folyó párharcban, hiszen a Bukarestbe költöztetett „házigazda” a bekapott gólt követően sem tudta felszívni magát, még csak kaput eltaláló lövésig sem jutott a találkozón. Nem túlzás kijelenteni, hogy az Atlético a március 17-i visszavágón ennél csak jobban teljesíthet.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Atlético Madrid–Chelsea 0-1 (0-0)

gólszerző: Giroud (68.)

Az este másik mérkőzésén a Bayern München 4-1-re ütötte ki a Laziót Rómában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.